Preţ benzină şi motorină. Cu cât s-au scumpit carburanţii la început de săptămână

Preţurile carburanţilor continuă să crească. La început să săptămână s-au înregistrat noi scumpiri la pompă. Cea mai ieftină benzină din Bucureşti costa luni 7,94 lei/litru, iar cea mai ieftină motorină se vindea la Petrom şi costa 8,77 de lei.

16 mai 2022, 23:07
Preţ benzină şi motorină. Cu cât s-au scumpit carburanţii la început de săptămână

Preţ benzină şi motorină. Şoferii au avut, luni, surpriza neplăcută de a constata că preţurile carburanţilor au crescut din nou.

Preţ benzină şi motorină. Ce se întâmplă cu preţurile carburanţilor

Dacă vineri un litru de benzină standard se vindea cu 7,91lei /litru- 7,92 lei/litru, luni preţurile au plecat de la 7,94 lei/litru, ajungând până la  8,16 lei/litru, în funcție de stația de alimentare.

Citeşte şi ANPC a amendat benzinarii, dar prețul carburanților se apropie de 10 lei/litru

De exemplu, cea mai ieftină benzină din București s-a vândut, luni, la stația Lukoil din str. Coralilor, sector 1, acolo unde litrul de benzină standard costă 7,94 lei/litru.

Cea mai ieftină benzină premium din București se găsește la Lukoil sos. Orhideelor, nr. 4, sector 6, aici un litru costând 8,10 lei.

În ceea ce priveşte preţul unui litru de motorină, şoferii au scos din buzunare între 8,77 lei și 8,90 lei. Cea mai ieftină motorină s-a vândut, luni, la stația Petrom din Str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A, Sect 5, 50587, potrivit peco-online.ro

Cât costă carburanţii în ţară

Preț benzină și motorină București

Cel mai mic preț benzină: 7.94 lei/litru

Cel mai mic preț motorină: 8.77 lei/litru

Preț benzină și motorină Cluj-Napoca

Cel mai mic preț benzină: 7.97 lei/litru

Cel mai mic preț motorină: 8.80 lei/litru

Preț benzină și motorină  Timișoara

Cel mai mic preț benzină: 7.96 lei/litru

Cel mai mic preț motorină: 8.79 lei/litru

Preț benzină și motorină Iași

Cel mai mic preț benzină: 7.97 lei/litru

Cel mai mic preț motorină: 8.80 lei/litru

Preț benzină și motorină Constanța

Cel mai mic preț benzină: 7.95 lei/litru

Cel mai mic preț motorină: 8.77 lei/litru

Citeşte şi Virgil Popescu dă asigurări că România nu va avea probleme după întreruperea importului de carburanţi din Rusia: „Nu se pune problema să nu fim pregătiţi sau să ne ia pe nepregătite”

USR cere Guvernului să scadă de urgenţă TVA la energia electrică şi carburanţi

USR trage un semnal de alarmă, în contextul noilor recorduri negative ale inflaţiei (13,8%) şi ale indicelui ROBOR (5,37%) atinse în luna aprilie. Preşedintele interimar al USR Cătălin Drulă a cerut Guvernului să aplice, în regim de urgenţă, scăderea TVA de la 19% la 5% la carburanţi şi energie.

„Guvernul PSD-PNL-UDMR se hrănește din inflație, în timp ce românii sărăcesc din ce în ce mai mult. Practic, în timp ce românii plătesc prețuri din ce în ce mai mari la energie, la carburanți și la alimente, statul încasează mai mulți bani din TVA”, acuză USR.

Preşedintele interimar al USR Cătălin Drulă susţine ă „inflația este o taxare mascată a tuturor: în loc să ne spună pe faţă că ne taxează, o fac prin această creştere a preţurilor, care face ca fiecare ban pe care îl avem economisit sau pe care îl câştigăm la muncă să valoreze mai puţin”.