Preţ carburanţi 15 ianuarie 2024. Cât costă luni un plin de benzină/motorină/GPL

Luni, 15 ianuarie 2024, prețul carburanților în România, a scăzut. Potrivit informațiilor, benzina şi motorina s-au ieftinit comparativ cu cotaţiile din urmă cu o săptămână.

15 ian. 2024, 10:43
Preţ carburanţi 15 ianuarie 2024. Cât costă luni un plin de benzină/motorină/GPL

Preţ carburanţi 15 ianuarie 2024. Descoperă, în lista de mai jos, care sunt stațiile peco unde găsești luni cel mai bun preț la benzină, motorină și GPL din România!

Preț benzină- motorină 15 ianuarie 2024. Prețurile la carburanți pentru toate orașele din țară au fost publicate de peco-online.ro, iar șoferii pot verifica lista de mai jos pentru a vedea cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru ziua în curs.

Cod rutier 2024. Trusa de prim ajutor şi stingătorul nu mai sunt suficiente. Cutia care va trebui să nu lipsească din maşină din iulie 2024

Prețurile la carburanți pentru luni, 15 ianuarie 2024, au fost afișate și nu au înregistrat modificări mari față de ziua anterioară.

Potrivit datelor furnizate de peco-online.ro, cea mai ieftină benzină din România se vinde luni cu 6.53 lei și se găsește la acest preț în Darabani, Botoșani, la stația Socar.

În ceea ce privește prețul la motorină luni, cel mai bun preț pentru acest tip de carburant este de 7.01 lei și o găsiți la acest preț tot în Darabani, Botoșani, la stația Socar.

Cel mai bun preț la GPL este astăzi de 3.27 lei și se vinde la acest preț în București, la stația Lukoil, bd. Tudor Vladimirescu, nr. 50- 58, sector 5.

Preţ carburanţi 15 ianuarie 2024 – București

Cel mai mic preț benzină: 6.58 lei

Cel mai mic preț motorină: 7.12 lei

Cel mai pic preț GPL: 3.27 lei

Cel mai bun preț pentru benzina standard din București luni, 15 ianuarie 2024, este de 6,58 lei și se vinde cu acest preț la stați Petrom de pe Str.

Dr. Herescu Petre, nr. 2A, Sector 5.

Cel mai bun preț pentru motorina standard din București este de 7.06 lei și se vinde la acest preț la stația Socar de pe Str. Vasile Lascăr, nr. 141A.

Săptămână cu 4 zile lucrătoare, weekend de trei zile. Program de lucru mai scurt pentru aceşti angajaţi

Cel mai bun preț pentru GPL din București este de 3.27

lei și se vinde la acest preț stația Lukoil, bd. Tudor Vladimirescu, nr. 50- 58, sector 5.

Preţ carburanţi 15 ianuarie 2024 – Cluj-Napoca

Cel mai mic preț benzină: 6.63

Cel mai mic preț motorină: 7.11

Cel mai pic preț GPL: 3.31

Preţ carburanţi 15 ianuarie – Timișoara

Cel mai mic preț benzină: 6.57

Cel mai mic preț motorină: 7.06

Cel mai pic preț GPL: 3.31

Preţ carburanţi 15 ianuarie 2024 – Iași

Cel mai mic preț benzină: 6.58

Cel mai mic preț motorină: 7.06

Cel mai pic preț GPL: 3.31

Preţ carburanţi 15 ianuarie 2024 – Constanța

Cel mai mic preț benzină: 6.63

Cel mai mic preț motorină: 7.08

Cel mai pic preț GPL: 3.29

Preţurile petrolului au urcat cu 1 vineri, în timp ce unele petroliere au deviat cursul de la Marea Roşie în urma loviturilor aeriene şi maritime din timpul nopţii ale Statelor Unite şi Marii Britanii asupra ţintelor Houthi din Yemen, după atacurile rebelilor din Yemen asupra transportului maritim, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 90 de cenţi, sau cu 1,13%, la 78,31 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate, de referinţă în SUA, au urcat cu 88 de cenţi, sau cu 1,15%, la 72,85 dolari pe baril.

Ambele contracte de referinţă au consemnat scădere ped ansamblul acestei săptămâni, ca urmare a reducerilor drastice de preţuri de către Arabia Saudită şi a creşterii surprinzătoare a stocurilor de petrol din SUA.

”În timp ce cererea şi oferta de ţiţei se apropiau de echilibru, cu preţuri apropiate de 70 de dolari pe baril, escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu are acum prioritate şi ar putea plasa o primă de 5-7 dolari pe baril pentru contractele futures pe ţiţei pe termen scurt” a declarat Dennis Kissler, vicepreşedinte senior de tranzacţionare la BOK Financial.

Companiile care operează tancuri petroliere Stena Bulk, Hafnia şi Torm au spus că au decis să oprească toate navele care se îndreaptau spre Marea Roşie.

Atacurile SUA şi Marea Britanie împotriva rebelilor Houthi vin ca răzbunare pentru atacurile acestora efectuate din octombrie asupra navelor comerciale din Marea Roşie, concentrate pe strâmtoarea Bab al-Mandab, la sud-vestul Peninsulei Arabe, într-o demonstraţie de sprijin pentru grupul militant palestinian Hamas în lupta sa împotriva lui Israel.

Escaladarea a alimentat îngrijorările pieţei cu privire la extinderea războiului Israel-Hamas într-un conflict mai larg în Orientul Mijlociu, care să afecteze livrările de petrol din regiune.

Aceasta include importanta strâmtoare Ormuz, de pe partea opusă a Peninsulei Arabe, între Oman şi Iran.

Iranul a confiscat joi un tanc care transporta ţiţei irakian, la sud de strâmtoare, destinată Turciei.

”Dacă o mare parte a fluxurilor din Strâmtoarea Ormuz ar fi oprită, ar prezenta de până la trei ori impactul şocurilor preţului petrolului din anii 1970 şi ar fi peste dublu impactului războiului din Ucraina asupra pieţelor de gaze, asupra lanţurilor de aprovizionare şi stocurilor deja fragile”, a spus Saul Kavonic, analist energetic la MST Marquee.

Deturnarea tancurilor în jurul Africii de Sud va creşte, de asemenea, tarifele transporturilor de marfă, deoarece navele parcurg rute mai lungi, mărind costurile de transport şi petrol.

Preşedintele american Joe Biden a spus că ”atacurile direcţionate” din Yemen sunt un mesaj clar că Statele Unite şi partenerii săi nu vor tolera atacurile asupra personalului său  şi nu vor permite actorilor ostili să pună în pericol libertatea navigaţiei”.

Un purtător de cuvânt al Houthi a declarat că grupul va continua să vizeze transportul maritim îndreptat spre Israel.

Arabia Saudită, un exportator de petrol de top şi o putere regională, a cerut reţinere şi ”evitarea escaladării” şi a spus că monitorizează situaţia cu mare îngrijorare.