Prețul carburanților la 2 octombrie. Crește diferența de preț dintre motorină și benzină

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a ieftinit luni, 2 octombrie, benzina vândută în stațiile proprii. Prețul motorinei a rămas nemodificat după scumpirea de vineri.

02 oct. 2023, 10:49
Prețul carburanților la 2 octombrie. Crește diferența de preț dintre motorină și benzină

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișa luni, 2 octombrie 2023, un preț de 7,23 lei/litru de benzină standard, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,76 lei/litrul.

Citește și: Măsurile fiscale anunțate de Guvernul Ciolacu se vor resimți în prețuri. Dragoş Anastasiu: ”Dacă îşi imaginează cineva că taxa de 1-2% pentru benzinării sau telefonie nu se duce în preţuri, îşi greşeşte meseria”

Față de ziua precedentă așadar, litrul de benzină este mai ieftin la Petrom cu cinci bani pe litru, iar motorina costă la fel. Ultima modificare de preț a avut loc vineri 29 seprembrie, atunci când prețul motorinei a crescut cu șapte bani pe litru, iar cel al benzinei a rămas nemofidicat, asta după ce cu doar o zi înainte Petrom ieftinise benzina cu cinci bani pe litru. Așadar, după ultimele evoluții ale prețurilor, diferența de preț dinre cei doi carburanți crește până la 53 de bani pe litru, notează Economica.net.

Citește și: Salarii majorate în noiembrie. Ce bugetari primesc leafă majorată înainte de Sărbători

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.