Preţ carburanţi 25 mai 2023. Veşti proaste pentru şoferi, scumpiri la pompă pentru toate categoriile

Față de ziua anterioară, Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scumpit benzina și motorina cu doi bani pe litru.

25 mai 2023, 09:08
Preţ carburanţi 25 mai 2023. Veşti proaste pentru şoferi, scumpiri la pompă pentru toate categoriile

Preţ carburanţi 25 mai 2023. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de economica.net în acest an, afișează pe data de 25 mai 2023 un preț al benzinei standard de 6,45 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard de 6,47 lei/litrul.

Așadar, față de ziua anterioară, Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scumpit benzina și motorina cu doi bani pe litru.

Preț carburanți 23 mai. Vești bune pentru șoferii mașinilor diesel. Când a ajuns să coste litrul de motorină în București
Preţ carburanţi 25 mai 2023. Majorarea de preț vine după ce, acum șase zile, compania petrolieră a scumpit benzina și motorina cu cinci bani pe litru. Cu două zile înainte, Petrom ieftinise benzina cu patru bani pe litru și motorina cu șase bani pe litru. Cu patru zile înainte de ieftinirea de atunci, compania a scumpit  și motorina și benzina cu patru bani pe litru, după o perioadă mai lungă de ieftiniri, urmată de o stabilizare a prețurilor.

La momentul redactării acestei știri, cotația țițeiului Brent, de referință pentru piața europeană era de 78 de dolari pe baril, în timp ce benchmark-ul american WTI se tranzacționa la 74 de dolari, niveluri în ușoară scădere.

Boloş: Românii care au primit bani pentru plata facturilor vor beneficia gratuit de reabilitarea termică a locuinţei
Consumul mediu anual în România este de circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină, dintre care doar circa două treimi se produce în cele trei rafinării din țară, restul se importă. Consumul de carburanți a crescut ușor anul trecut, cu circa 3%.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.