Preţ carburanţi 26 februarie 2024. Săptămâna începe cu scumpiri la pompă

Prețurile la carburanți pentru luni, 26 februarie 2024, au fost afișate și nu au înregistrat modificări mari față de săptămâna precedentă, dar sunt uşoare majorări.

26 feb. 2024, 09:06
Preţ carburanţi 26 februarie 2024. Săptămâna începe cu scumpiri la pompă

Preţ carburanţi 26 februarie 2024. Benzina şi motorina s-au scumpit la începutul acestei săptămâni. Cea mai ieftină benzină standard costă luni 7,08 lei și se găsește la mai multe stații Petrom şi Lukoil din Bucureşti. La restul stațiilor din Capitală, benzina standard se găsește la prețuri între 7,09 şi 7,23 lei. Pentru benzina premium, prețurile variază de la 7,59 lei la 7,88 lei, de asemenea în creştere. Prețul minim pentru motorină standard, în București, este luni de 7,52 lei şi se găseşte la o staţie Socar din str. Vasile Lascăr, nr. 141 A. Preţul maxim poate ajunge la 7,65 lei Prețul pentru motorină premium este între 7,90 lei litrul şi 8,16 lei, de asemenea în creştere.

Preţ carburanţi 26 februarie 2024. Anul trecut, preţul unui litru de benzină standard trecuse de 8 lei, în timp ce motorina standard depăşea 9 lei pe litru.

Preţ carburanţi 26 februarie 2024: Carburanții înregistrează o nouă scumpire, detalii pe judeţe

Preț benzină- motorină 26 februarie 2024. Prețurile la carburanți pentru toate orașele din țară au fost publicate de peco-online.ro, iar șoferii pot verifica lista de mai jos pentru a vedea cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru ziua în curs.

Cel mai mic preț pentru benzină și motorină 26 februarie 2024

Prețurile la carburanți pentru luni, 26 februarie 2024, au fost afișate și nu au înregistrat modificări mari față de săptămâna precedentă.

Potrivit datelor furnizate de peco-online.ro, cea mai ieftină benzină din România se vinde luni cu 6.97 lei și se găsește la acest preț în Reghin, Mureș, la stația PRV.

Ion Ţiriac construieşte în Prahova un imens parc fotovoltaic cu bani din PNRR
â
În ceea ce privește prețul la motorină luni, cel mai bun preț pentru acest tip de carburant este de 7.46 lei și o găsiți la acest preț în Reghin, Mureș, la stația PRV.

Cel mai bun preț la GPL este astăzi de 3.27 lei și se vinde la acest preț în București, la stația Lukoil, sectorul 3.

Preţ carburanţi 26 februarie 2024 – București

Cel mai mic preț benzină: 7.05 leiCel mai mic preț motorină: 7.52 leiCel mai pic preț GPL: 3.27 lei

Cel mai bun preț pentru benzina standard din București luni, 26 februarie 2024, este de 7,05 lei și se vinde cu acest preț la stațiile Lukoil din sectorul 1, strada Coralilor.

Cel mai bun preț pentru motorina standard din București este de 7.52 lei și se vinde la acest preț la stația Socar de pe strada Vasile Lascăr, București.
Marian Godină a dat chix în afaceri. Fostul polițist are datorii de aproape 70.000 de lei
Cel mai bun preț pentru GPL din București este de 3.27 lei și se vinde la acest preț stația Lukoil, din strada Șoseaua Mihai Bravu, Sector 3, București.

Preţ carburanţi 26 februarie 2024: Cluj-Napoca

Cel mai mic preț benzină: 7.08

Cel mai mic preț motorină: 7.56

Cel mai pic preț GPL: 3.29

Preț benzină și motorină luni, 26 februarie 2024- Timișoara

Cel mai mic preț benzină: 7.06

Cel mai mic preț motorină: 7.52

Cel mai pic preț GPL: 3.35

Preţ carburanţi 26 februarie 2024 – Iași

Cel mai mic preț benzină: 67.07

Cel mai mic preț motorină: 7.52

Cel mai pic preț GPL: 3.31

 

Preţ carburanţi 26 februarie 2024 – Constanța

Cel mai mic preț benzină: 7.08

Cel mai mic preț motorină: 7.53

Cel mai pic preț GPL: 3.33

Pentru mai multe informații referitoare la preț benzină și motorină luni, 26 februarie 2024, consultați peco-online.ro.

Prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile, a constatat Consiliul Concurenței în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă.

Cotația Platts este un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei și reprezintă o valoare reflectată de cererea, oferta și tranzacțiile realizate între traderi pe piața angro a combustibililor. Cotațiile Platts nu sunt date publice, iar pe termen lung tind să urmeze același trend cu prețurile barilului de petrol.

Așadar, atunci când cotațiile internaționale Platts la benzină și motorină cresc, se majorează și prețul la pompă al carburanților în România, iar când cotațiile scad, se diminuează prețul acestora în stațiile de alimentare.

Cea mai mare parte a ajustării prețurilor la pompă se produce în interval de o săptămână, atât la creșterea, cât și la scăderea cotației internaționale de referință Platts.

Preţurile petrolului au scăzut vineri, iar pe ansamblul săptămânii au avut o evoluţie negativă

Preţurile petrolului au scăzut vineri şi pe ansamblul săptămânii au avut o evoluţie negativă, după ce banca centrală a SUA a indicat că reducerile ratelor dobânzilor ar putea fi amânate cu încă două luni, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,62 dolari, sau cu 1,9%, la 82,05 dolari pe baril,, iar contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate, de referinţă în SUA, au scăzut cu 1,67 dolari, sau cu 2,1%, până la 76,94 dolari pe baril.

Ambele valori de referinţă au înregistrat scăderi săptămânale după două săptămâni de câştiguri, dar indiciile privind cererea sănătoasă de combustibil şi îngrijorările privind aprovizionarea ar putea revigora preţurile în zilele următoare.

Reprezentanţii Rezervei Federale din SUA ar trebui să amâne reducerea ratelor dobânzilor cu cel puţin încă două luni, a declarat joi guvernatorul Fed Christopher Waller, ceea ce ar putea încetini creşterea economică şi ar putea reduce cererea de petrol.

Unii analişti spun, totuşi, că cererea a rămas în mare parte sănătoasă, în pofida impactului ratelor ridicate ale dobânzilor, inclusiv în Statele Unite.

 

Qatarul va creşte producţia de gaze, în pofida unei scăderi accentuate a preţurilor la nivel mondial

Qatarul va creşte producţia de gaze, în pofida unei scăderi accentuate a preţurilor la nivel mondial, continuând cu planurile de a extrage o cantitate mai mare, pe fondul concurenţei acerbe cu rivali precum Statele Unite, transmite Reuters.

Directorul general al QatarEnergy, Saad al-Kaabi, a anunţat duminică o nouă extindere a producţiei de gaze naturale lichefiate, care va adăuga încă 16 milioane de tone pe an (mtpa) planurilor de expansiune existente, ducând capacitatea totală la 142 mtpa.

Anunţul din Qatar vine în timp ce preţurile gazelor din SUA se tranzacţionează aproape de un minim istoric dacă sunt ajustate la inflaţie, după un deceniu de creşteri fulminante ale producţiei, care au făcut din SUA unul dintre cei mai importanţi exportatori de petrol şi gaze.

Preţurile gazelor din Europa au scăzut, de asemenea, puternic, în pofida unei scăderi a livrărilor Rusiei, după ce SUA şi Qatarul au contribuit la înlocuirea volumelor pierdute.

Kaabi a spus că pieţele de gaze din Asia vor continua să crească, iar Europa va avea în continuare nevoie de mai multe gaze în viitorul apropiat.

 

”Încă credem că există un viitor mare pentru gaze pentru cel puţin 50 de ani şi ori de câte ori putem face mai mult din punct de vedere tehnic, vom face mai mult”, a spus el la o conferinţă de presă pentru a anunţa extinderea la Doha.

”Vedem că Europa va avea nevoie de gaze pentru o perioadă foarte, foarte lungă de timp. Dar creşterea din Asia va fi cu siguranţă mai mare decât creşterea din Europa, în principiu determinată de creşterea populaţiei”.

Cu acest impuls suplimentar, extinderea generală a North Field de la 77 mtpa în prezent la 142 mtpa până în 2030 reprezintă o creştere de 85% a producţiei.

Qatarul se numără printre cei mai mari exportatori mondiali de GNL, mărind producţia de la începutul războiului din Ucraina, în februarie 2022.

În ciuda scăderii preţurilor, toţi marii producători de gaze, inclusiv SUA, Australia şi Rusia, doresc să mărească în continuare producţia, pariând pe creşterea în continuare a cererii, dar se tem că gazele lor ar putea să nu fie necesare peste decenii, dacă tranziţia energetică va face energia verde mai ieftină.

Această ultimă expansiune ar putea să nu fie ultima pentru gigantul energetic din Golf, deoarece Kaabi a spus că evaluarea rezervelor de gaze din Qatar va continua şi producţia va fi extinsă în continuare, dacă va fi nevoie pe piaţă.