Preţ carburanţi 27 februarie 2024. Bubuie preţurile la motorină în Europa

Problemele cu transportul cauzate de atacurile rebelilor houthi în Marea Roşie şi cererea tot mai mare de motorină au bulversat piaţa combustibililor.

27 feb. 2024, 09:49
Preţ carburanţi 27 februarie 2024. Bubuie preţurile la motorină în Europa

Preţ carburanţi 27 februarie 2024. Cotaţiile petrolului au crescut luni cu peste 1 dolar, deoarece cererea europeană de motorină, constrânsă de sancţiunile ruseşti şi de întreruperile transportului maritim, a crescut preţurile într-o piaţă agitată, producţia rafinăriilor din SUA fiind limitată de reviziile planificate, au spus analişti citaţi de Reuters.

Preţ carburanţi 27 februarie 2024. Cum evoluează preţurile în România, aici

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,41 dolari, sau cu 1,73%, la 83,03 USD pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate (WTI) din SUA au urcat cu 1,48 USD, sau cu 1,93%, la 77,97 USD pe baril.

”Cu toţii ne uităm la motorină”, a spus John Kilduff, partener la Again Capital LLC O scădere a activităţii de rafinare din SUA şi perturbările comerţului mondial au restrâns livrările de motorină în ultimele săptămâni, reducând în această lună exporturile de motorină americane, care sunt istoric ridicate.

Vouchere-cadou de Ziua Femeii 2024. Ce judeţe dau prime de 300 de lei de 8 Martie
Preţ carburanţi 27 februarie 2024. Livrările de motorină din SUA au crescut pentru scurt timp la un maxim al ultimelor patru luni, de peste 48 de dolari pe baril, în această lună, limitând oportunităţile de arbitraj pentru a transporta combustibilul în Europa.

Un atac al rebelilor Houthi, aliniaţi cu Iranul, din Yemen a ratat la limită, sâmbătă, un tanc petrolier sub pavilion american, a declarat Comandamentul Central al SUA.

O altă navă lovită de rebeli săptămâna trecută a fost abandonată şi a fost văzută cu scurgeri de combustibil în Marea Roşie. Posibilele perturbări ”sunt ceea ce bântuie această piaţă”, a spus Kilduff.

Citeşte şi

DOCUMENT. Plafonarea preţurilor în România a avut efecte mari asupra bugetului familial