Preț carburanți 3 octombrie. Motorina se apropie de pragul de 8 lei/litru

Motorina s-a scumpit marți și se apropie de pragul de 8 lei/litru. În același timp, creste diferența de preț față de benzină.

03 oct. 2023, 10:25
Preț carburanți 3 octombrie. Motorina se apropie de pragul de 8 lei/litru

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scumpit marți motorina vândută în stațiile proprii. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișează marți, 3 octombrie 2023, un preț de 7.81 lei pe litru de motorină standard. Benzina standard se vinde marți cu 7,22 lei/litru.

Analiza Economica.net arată că benzina este mai ieftină la Petrom cu un ban pe litru, iar motorina costă cu cinci bani pe litru în plus.

Ultima modificare de preț a avut loc chiar luni, 2 octombrie, atunci când benzina s-a ieftinit cu cinci bani pe litru. Vineri prețul motorinei a crescut cu șapte bani pe litru, iar cel al benzinei a rămas nemofidicat, asta după ce cu doar o zi înainte Petrom ieftinise benzina cu cinci bani pe litru. Așadar, după ultimele evoluții ale prețurilor, diferența de preț dintre cei doi carburanți crește până la 59 de bani pe litru.

Citește și: Noi măsuri de austeritate pregătite de Guvern după ce pachetul de măsuri fiscale a fost blocat la CCR

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.