Preţ carburanţi 9 mai 2023. Unde găsim cel mai mic preţ la benzină, motorină sau GPL

Preţ carburanţi 9 mai 2023: Cât costă marți litrul de benzină și motorină. Descoperă, în lista de mai jos, care sunt stațiile peco unde găsești azi cel mai bun preț la benzină, motorină și GPL din România. 

09 mai 2023, 10:21
Preţ carburanţi 9 mai 2023. Unde găsim cel mai mic preţ la benzină, motorină sau GPL

Preţ carburanţi 9 mai 2023: Tarifele pentru toate orașele din țară au fost publicate de peco-online.ro, iar șoferii pot verifica lista de mai jos pentru a vedea cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru ziua de astăzi.

Preţ carburanţi 8 mai 2023. Veşti bune pentru şoferi, cât costă de luni plinul de benzină sau motorină

Preţ carburanţi 9 mai 2023: Potrivit datelor furnizate, cea mai ieftină benzină din România se vinde marți cu cu 6.28 lei și se găsește la acest preț în județul Mureș, la stația Petrolium din municipiul Reghin. 

În ceea ce privește preț motorină marți, 9 mai 2023 cel mai bun preț pentru acest tip de carburant este de 6.33 lei și o găsiți la acest preț tot la stația Petrolium din Reghin. 

Cel mai bun preț la GPL este astăzi de 3.76 lei și se vinde la acest preț la mai multe stații Lukoil, Petrom și OMV din București. 

Preţ carburanţi 9 mai 2023 – București 

  • Cel mai mic preț benzină: 6.35 lei
  • Cel mai mic preț motorină: 6.40 lei
  • Cel mai pic preț GPL: 3.76 lei

Cel mai bun preț pentru benzina standard din București este de 6.35 lei și se vinde cu acest preț la stația Petrom din Sectorul 5.

Cel mai bun preț pentru motorina standard din București marți, 9 mai 2023 este de 6.40 lei și se vinde la acest preț tot la stația Petrom din Sectorul 5.

Cod Rutier 2023: Depăşirea pe linie continuă ar putea fi permisă în anumite condiţii

Cel mai bun preț pentru GPL din București este marți de 3.76 lei și se vinde la acest preț la mai multe stații Lukoil, Petrom și OMV.

Preţ carburanţi 9 mai 2023 – Cluj-Napoca

  • Cel mai mic preț benzină: 6.39
  • Cel mai mic preț motorină: 6.43
  • Cel mai pic preț GPL: 3.79

Preţ carburanţi 9 mai 2023 – Timișoara

  • Cel mai mic preț benzină: 6.37
  • Cel mai mic preț motorină: 6.43
  • Cel mai pic preț GPL: 3.79

Preţ carburanţi 9 mai 2023 – Iași

  • Cel mai mic preț benzină: 6.39
  • Cel mai mic preț motorină: 6.43
  • Cel mai pic preț GPL: 3.79

Preţ carburanţi 9 mai 2023 – Constanța

  • Cel mai mic preț benzină: 6.39
  • Cel mai mic preț motorină: 6.40
  • Cel mai pic preț GPL: 3.78

Pentru mai multe informații referitoare la preț benzină și motorină marți, 9 mai 2023 consultați peco-online.ro

Preţurile petrolului au crescut luni cu peste 2%, deoarece temerile de recesiune din SUA s-au diminuat

Preţurile petrolului au crescut luni cu peste 2%, deoarece temerile de recesiune din SUA s-au diminuat, iar unii traderi au considerat că scăderea de trei săptămâni a cotaţiilor ţiţeiului, din cauza îngrijorărilor legate de cerere, este exagerată, transmite Reuters.

Cotaţia ţiţeiului Brent a crescut cu 1,57 dolari, sau cu 2,1%, la 76,87 dolari pe baril. Preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a câştigat, de asemenea, 1,73 dolari, sau 2,4%, până la 73,07 dolari pe baril.

Un raport bun referitor la locurile de muncă din SUA, pentru luna aprilie, a ajutat vineri preţurile petrolului să crească cu aproximativ 4%, chiar dacă soliditatea pieţei muncii ar putea obliga Rezerva Federală să menţină ratele dobânzilor mai ridicate pentru mai mult timp.

Petrolul Brent a terminat săptămâna trecută cu o scădere de aproximativ 5,3%, în timp ce ţiţeiul american a scăzut cu 7,1%, chiar şi după revenirea de vineri a preţurilor.

Ambele valori de referinţă au scăzut timp de trei săptămâni la rând, pentru prima dată din noiembrie.

”Redresarea preţurilor petrolului (luni) urmează revenirii acţiunilor companiilor din sectorul energiei pe Wall Street, vinerea trecută, după ce SUA au raportat date puternice privind locurile de muncă, care au atenuat îngrijorările legate de o recesiune economică iminentă”, a declarat analistul CMC Markets Tina Teng.

Preocupările bancare au afectat recent piaţa, după prăbuşirea a trei mari bănci regionale. Totuşi, luni, acţiunile băncilor regionale au continuat creşterile, după revenirea de vineri.

Preţ carburanţi 9 mai 2023. De ce s-au ieftinit benzina și motorina

Ieftinirile din ultima vreme survin ca urmare a scăderii cotațiilor internaționale la carburanți, care survin inclusiv pe fondun unor scăderi ale marjelor globale de rafinare. În plus, în zona noastră, avem parte de o relativă reducere a consumului Ucrainei dar și de faptul căm cel puțin momentan, se pare că există stocuri suficiente de carburanți, depozitele fiind umplute în lunile din urmă, atunci când jucătorii au acționat sub impulsul intrpducerii embargourilor impuse întâi pe țițeiul rusesc livrat pe mare, apoi pe carburanții rusești sau fabricați din petrol rusesc, scrie  economica.net.