Preţ carburanţi. Cât costă un plin de benzină/motorină înainte de weekend

Ziua și scumpirea la carburanți. Plinul de motorină se scumpeşte în fiecare zi, deşi preţul petrolului scade. Cât dăm acum pentru un plin.

11 nov. 2022, 10:36
Preţ carburanţi. Cât costă un plin de benzină/motorină înainte de weekend

Preţ carburanţi. Noile tarife la carburanți pentru toate orașele din țară au fost publicate de peco-online.ro, iar șoferii pot verifica lista de mai jos pentru a vedea cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru ziua de astăzi.

Descoperă, în lista de mai jos, care sunt stațiile peco unde găsești miercuri cel mai bun preț la benzină, motorină și GPL din România!

Preţurile la carburanţi sunt în creştere comparativ cu luna trecută, România aflându-se acum pe locul 8 în topul ţărilor cu cea mai ieftină benzină şi pe locul 6 în ceea ce priveşte motorina. Preţul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 7,7%, iar în cazul motorinei, creşterea este de 6%. Un litru de benzină standard, după aplicarea compensării de 50 de bani, costă astăzi în Bucureşti între 7,13 şi 7,28 lei, iar unul de motorină trece şi de 9 lei.

Vezi aici preţurile actualizate

Preţ carburanţi. Plinul de motorină se scumpeşte în fiecare zi, deşi preţul petrolului scade
Invitat în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Digi24, ministrul Energiei, Virgil Popescu a explicat de ce s-a ajuns la această diferență mare de preț între benzină și motorină.

Potrivit acestuia, diferența mare de preț între aceste tipuri de carburanți are legătură cu războiul din Ucraina. ”Există o reţetă tehnologică, se produce dintr-un baril de petrol atâta benzină, atâta motorină. Dacă se putea produce mai multă motorină, se făcea deja. Diferenţa de preţ între benzină şi motorină nu cred că va rămâne, sunt fluctuaţii. Probabil va mai scade, probabil va rămâne pe aici. Cotaţia motorinei probabil va rămâne, şi Ucraina cere multă motorină, deci este cerere de motorină şi toate statele importă motorină”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

Prețul carburanților pentru 11 noiembrie 2022 în Republica Moldova

ANRE ​​​​​​​informează că prețurile la carburanți în R. Moldova este unul din cele mai mici din Europa. Potrivit anunțului, un litru de benzină la pompă se va putea comercializa cu maxim 26.72 lei, iar motorina – 27.62 lei moldoveneşti.

Se dau 250 de lei gratis! Banii intră pe card înainte de Crăciun. Singura condiţie pusă de Guvern!

Amintim că urmare a ultimilor modificări a legislației de profil, ANRE stabilește zilnic prețurile maxime de referință pentru benzina și motorina standard.

Ulterior, companiile care comercializează combustibil cu amănuntul, stabilesc la propria discreție prețurile pentru celelalte tipuri de carburanți.

26.65 lei/litru – pentru benzina COR 95 (+ 7 bani);
27.73 lei/litru – pentru motorina standard (- 11 bani).