Preţ cireşe 2022. De unde poţi să cumperi cireşe la 3 lei kilogramul

Preţul cireşelor a scăzut semnificativ faţă de începutul sezonului, atunci când kilogramul de fructe se vindea cu aproape 200 de lei.

20 iun. 2022, 15:08
Preţ cireşe 2022. De unde poţi să cumperi cireşe la 3 lei kilogramul

Preţ cireşe 2022. Când au apărut, puţini români îşi permiteau să le cumpere. Acum, însă, delicioasele fructe de sezon se vând la preţuri foarte mici.

Preţ cireşe 2022. Cât costă acum delicioasele fructe

Prețul cireșelor a scăzut considerabil faţă de începutul sezonului, atunci când se vindeau cu aproape 200 de lei kilogramul.

Citeşte şi Kilograme de cireşe zac pe tarabele din Gorj, fără să le cumpere nimeni. Producătorii se plâng că e cel mai prost an din ultimele decenii: „Clienţii vin, se uită şi pleacă!”

Acum, însă, pentru a nu li se strica fructele în pom, românii au început să le vândă cu doar 3 lei. Sigura condiţie este să le culegi singur din copac. Dacă le vrei gata culese, vei scoate din buzunare 5 lei.

Iată câteva anunţuri de vânzare postate de români pe OLX:

„Vând cireșe direct din copac sau culese de mine. 5 lei culese de mine sau 3 lei direct din copac”, „Vând Cireșe neculese: 3 lei. Pentru mai multe detalii vă rog frumos să mă contactați, localitatea sat Loloiasca – Prahova”, Vând cireșe soiurile Stela si Van. Cireșe de masă sau pentru producție. Cireșele sunt sortate în funcție de calitate și calibru-5 lei”

România, printre primele din Europa la producția de cireșe

România este printre primele țări din Europa care are cea mai mare producție de cireșe. Aici se cultivă soiuri românești, dar și străine, iar maturarea lor începe din 10 mai și se termină în 15 sau 20 iulie, potrivit agrointel.ro.

Investiția unui hectar de cireșe poate ajunge la 20.000 de euro în sistemul intensiv, cu irigațiile prin picurare. Dacă adăugați și plasa de apărare care opresc grindina, atunci fermierii vor plăti între 8.000 și 12.000 de euro pe un hectar.

Afacerea cu adevărat profitabilă este cea cu vin din cireșe, iar aici un antreprenor poate produce 100.000 de litri de vin pe an din următoarele fructe: cireșe, căpșuni, afine, zemură, piersici, aronie și coacăze negre.

Citeşte şi Nu mai spăla cireșele doar cu apă! Iată metoda pe care ar trebui să o cunoască orice gospodină