Pretenţii mari, la 190 de „kile”: Sunt prea grasă ca să muncesc, să-mi plătească statul operaţia!

O britanică, mamă a trei copii, care are 190,5 kilograme şi nu mai poate să muncească din cauza durerilor de spate, susţine că sistemul de sănătate public este dator să îi plătească operaţia de micşorare cu bandă gastrică a stomacului.

13 mart. 2013, 16:31

Wendy Phillips, o britanică de 46 de ani şi 190,5 kilograme, mamă a trei copii, susţine că a pierdut bătălia cu dietele de slăbit şi a fost nevoită să renunţe şi la slujba pe care o avea, din cauza durerilor de spate.

Ea cere acum ajutorul statului britanic pentru a scăpa de kilogramele suplimentare care îi  fac viaţa un iad şi spune că statul trebuie să îi dea bani, pentru că ea nu mai poate să muncească şi nici să slăbească prin mişcare şi exerciţii fizice, deşi, ca o ironie a sorţii, soţul ei, Sean, este instructor de fitness şi merge la sală de trei ori pe săptămână, iar anul trecut a alergat la maraton.

Concret, femeia are nevoie de micşorarea stomacului cu o bandă gastrică, procedeu ce o costă 15.000 de lire sterline, bani pe care Wendy nu are de unde să-i dea.

Junk food de 20 de ani

Wendy este singura vinovată pentru stadiul de obezitate la care a ajuns. De 20 de ani, femeia consumă numai hrană procesată, hipercalorică de tip junk-food şi nu a fost deloc prietenă cu sportul sau cu sala de gimnastică.

Astfel, sistemul public de sănătate britanic, NHS, a refuzat cererea femeii de a-i face pe cheltuială publică operaţia gastrică şi i-a cerut în schimb să dea dovadă că este dispusă să îşi schimbe stilul de viaţă.

Femeia se încăpăţânează însă, spunând că nu este corect ceea ce i se cere. „Am muncit şi mi-am plătit toate contribuţiile timp de 20 de ani şi nu mă aşteptam ca NHS să îmi trântească uşa în nas. Dacă nu mă ajută, am să mor. Recunosc că exagerez cu mâncarea, dar este prea târziu acum să mai pot renunţa. Am ncercat să ţin dietă, dar exerciţii fizice nu pot face (…) iar acum sunt prea grasă ca să mai muncesc.

Wendy a prmit ajutor social de 30.000 de lire sterline în ultimii 5 ani. Medicii sunt intransigenţi şi susţin că femeia poate să slăbească prun regim alimentar şi prinexerciţii fizice.  Nu trebuie să facă operaţie de micşorare a stomacului ca să slăbească.

Wendy nu s-a putut lăuda cu o siluetă subţire nici în tinereţe. Înainte de prima sarcină, britanica avea 101 kilograme, la o înălţime de 1,87 metri, scrie The Sun.  După naştere, femeia a rămas cu un surplus de 38 de kilograme.