Preţul a fost stabilit. Cât va costa vaccinul împotriva coronavirus fabricat de Moderna

Compania Moderna a declarat miercuri faptul că au fost încheiate acorduri cu privire la prețul unei cantități mici ale vaccinului său experimental. Prin urmare, prețul unei doze este cuprins între 32 și 37 de dolari, relatează Reuters, citând CEO-ul companiei.

RomaniaTV.net
05 aug. 2020, 13:20
Preţul a fost stabilit. Cât va costa vaccinul împotriva coronavirus fabricat de Moderna
Stephane Bancel, CEO-ul companiei a declarat că există acorduri care vizează cantități mai mare la un preț mic. De asemenea, acesta a menționat faptul că prețul va fi mai mic pe durata pandemiei de coronavirus.
 
 
”Vom fi responsabili pentru un preț mai mic în timpul pandemiei”, a spus șeful executiv Stephane Bancel în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că sunt purtate discuții privind acorduri care vizează cantități mai mari la un preț mic. 
 
Vaccinul fabricat de Moderna Inc împotriva coronavirusului ar putea fi gata pentru utilizare pe scară largă la sfârșitul acestui an, au declarat reprezentanții companiei. 
 
Producător de medicamente a anunțat pe 27 iulie începerea testărilor pe 30.000 de persoane pentru a demonstra dacă acesta este sigur și eficient, acesta fiind ultimul obstacol înainte de aprobarea regulamentară, potrivit Reuters.
 
În urma anunţului, acţiunile Moderna au crescut cu 7,5 la sută, transmite agenţia Reuters, citată de News.ro.

Compania Moderna a primit aproape un miliard de dolari din partea Guvernului SUA, cu toată că nu a mai lansat vreun vaccin pe piaţă. Autorităţile americane contribuie la finanţarea activităţilor de dezvoltare a mai multor vaccinuri candidate, în cadrul programului Operation Warp Speed.

Peste 150 de vaccinuri candidate pentru noul coronavirus se află în diferite faze de dezvoltare, însă doar 24 sunt pregătite pentru testarea pe oameni.