Preţul aurului s-ar putea dubla din cauza crizei economice generate de coronavirus. Avertismentul lansat de Bank of America

Preţul aurului va creşte cu 80 la sută în următorul an şi jumătate pe fondul crizei financiare generate de pandemia de coronavirus. Astfel, metalul preţios ar putea să ajungă să coste chiar şi 3.000 de dolari uncia. Asta reiese dintr-o analiză realizată de specialiştii Bank of America.

RomaniaTV.net
22 apr. 2020, 12:27

Autorităţile financiare cheltuie miliarde de dolari pentru a salva economiile. Cheltuielile făcute de guverne pe fondul crizei sanitare vor pune o presiune uriaşă asupra monedelor. În consecinţă, investitorii vor achiziţiona mai mult aur, ceea ce va face ca metalul preţios să devină mai rar, arată estimările bancherilor americani, citaţi de businessinsider.com.

Astfel, pe măsură ce băncile centrale vor face o infuzie de fonduri pe piaţă, aurul se va vinde la un preţ record în octombrie 2021, conform analizei Bank of America.

În următoarele 18 luni, metalul preţios va ajunge să coste 3.000 de dolari uncia, de la 2.000 de dolari, cea mai ridicată valoare la care a fost tranzacţionat luni aurul, în contextul crizei financiare.

Astfel, aurul îşi păstrează calitatea de activ de refugiu, fiind vândut la cel mai ridicat preţ din ultimii opt ani. Cu toate acestea, Bank of America estimează că valoarea metalului preţios va creşte cu 50 la sută faţă de cea actuală.

Pe fondul adâncirii recesiunii, autorităţile monetare intenţionează să achiziţioneze un număr record de active financiare Numai în luna martie, băncile centrale ale statelor G7 au cumpărat active de aproape 1,4 trilioane de dolari pentru a stabiliza pieţele financiare.

Analiştii estimează că acest lucru va pune presiune asupra monedelor, iar, astfel, va creşte substanţial interesul pentru cumpărarea aurului.

Florin Cîţu, previziuni optimiste: „Economia României va ieşi din criză mai bine decât ne aşteptam”