Veşti proaste pentru şoferi! Preţul benzinei a explodat. Specialiştii avertizează: „Sunt aşteptate scumpiri record”

După ce restricţiile au început să dispară, iar oamenii au început uşor uşor să îşi reia activitatea, un val de scumpiri a început să îşi facă simţită prezenţa!

21 iun. 2021, 19:07
Veşti proaste pentru şoferi! Preţul benzinei a explodat. Specialiştii avertizează: „Sunt aşteptate scumpiri record”

Preţul benzinei a explodat. Preţul benzinei a depăşit pragul psihologic de 6 lei la o benzinărie din ţară. Preţul de şase lei şi un ban s-a înregistrat la o staţie peco din Năvodari, judeţul Constanţa.

Preţul benzinei a explodat. Specialiştii avertizează: „Sunt aşteptate scumpiri record”

Harta preţurilor la combustibili

benzină 6,01 lei litrul în Năvodari

motorină 5,81 lei litrul în Năvodari

motorină 5,81 lei litrul în Bucureşti

benzină 5,92 lei litrul în Bucureşti

benzină 5,55 lei litrul în Alexandria

motorină 5,52 lei litrul în Alexandria

Un plin de benzină este mai scump acum faţă de luna trecută cu aproape 5 lei. Pentru benzina premium, preţul a sărit de 6 lei, dar şi cealaltă se apropie de pragul de 6 lei.

„După cum se ştie, creşterea preţului la carburant duce la creşterea preţului de producţie şi, implicit, la transport, ceea ce va înseamnă o creştere a preţului la produsul final.

În ce priveşte motorina, ieri s-a alimentat în Bulgaria, preţul era de 4,97, comparativ cu cel de la noi, unde motorina este 5,45-5,50 lei litrul”, a declarat, miercuri, Viorel Boşoi, transportator.”, a declarat transportatorul Viorel Boşoi, pentru Antena 3.

De altfel, preţurile la produsele alimentare a crescut în aprilie pentru a 11-a lună consecutiv, ajungând la cel mai ridicat nivel din mai 2014, pe fondul avansului preţurilor la zahăr.

Preţurile la cereale au înregistrat o creştere de 26% faţă de perioada similară din 2020, iar preţul zahărului a crescut cu 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr. În luna aprilie, indicele global a crescut până la 120,9 puncte, de la o valoare de 118,9 puncte în februarie (o cifră revizuită uşor în sus faţă de valoarea iniţială de 118,5 puncte). Noile estimări indică în acest sezon o creştere a producţiei de grâu şi de porumb, a anunţat organizaţia cu sediul la Roma. De asemenea, preţurile la cereale au înregistrat o creştere cu 1,2% faţă de luna martie, şi de 26% faţă de perioada similară din 2020.

Citeşte şi; Ea este angajata benzinăriei din Bucureşti, care a pus pe fugă 3 hoţi înarmaţi: „Mi-au pus mâna la gură şi un pistol în piept”