Prețul carburanților 17 martie. Benzina şi motorina s-au ieftinit iar

Petrom, liderul pieței carburanților, a ieftinit și azi motorina și benzina, la doar o zi distanță de la precedenta ietinire.

17 mart. 2023, 10:20
Prețul carburanților 17 martie. Benzina şi motorina s-au ieftinit iar

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișa vineri un preț de 6,61 lei/litru pentru benzina standard, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,20 lei/litrul. Benzina extra 99 se vinde vineri cu 7.07 lei, iar motorina extra cu 7.56 lei.

Față de ziua anterioară, Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a ieftinit benzina cu trei bani pe litru și motorina cu cinci bani pe litru, conform calculelor Economica.net.

Citește și: Cutremur pe piaţa asigurărilor auto. ASF a ridicat autorizaţia companiei Euroins, care intră, conform legii, în insolvență

Ieftinirea de azi vine după ce chiar ieri compania petrolieră  a ieftinit motorina cu patru bani pe litru și benzina, marginal, cu un ban pe litru. Ultima scumpire a carburanților a avut loc la data de 8 martie, și, de atunci au fost trei scăderi de preț, cea de azi având cea mai mare amploare.

Petrom nu este singurul furnizor de carburanți care a operat ieftiniri în ultimele zile. La Rompetrol, benzina standard se vinde cu prețuri cuprinse între 6.69 și 6.74 lei/litru, în timp ce motorina standard, între 7.30 și 7.34 lei/litru. Față de Rompetrol, MOL are prețuri mai mari la motorină standard – 7.30-7.34 lei/l.

Citește și: Un nou SUV Dacia, surprins în teste pe A1. Imagini spion cu noul autoturism

La OMV benzina standard are prețuri cuprinse între 6.67 și 6.71 lei/litru, iar motorina standard, între 7.26 și 7.31 lei/l.

Consumul mediu anual în România este de circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină.