Un nou SUV Dacia, surprins în teste pe A1. Imagini spion cu noul autoturism

Un nou SUV Dacia a fost surprins în teste pe autostrada A1 București - Pitești. Jurnaliștii de la Newsweek scriu că poate fi a 3-a generație Dacia Duster, dar și Dacia Bigster, ”fratele” cu 7 locuri al Duster-ului care a fost confirmat în 2021.

16 mart. 2023, 15:18
Un nou SUV Dacia, surprins în teste pe A1. Imagini spion cu noul autoturism

Un nou SUV Dacia bine camuflat a fost surprins în teste și fotografiat pe autostrada A1 București – Pitești. Cum lansarea noii Dacia Duster, cea de-a treia generație, este așteptată în 2024, ar putea fi vorba despre acest model, potrivit Newsweek. Dar, la fel de bine, ar putea fi Bigster, „fratele” cu 7 locuri al Duster-ului.

Un lucru este sigur. Design-ul mașinii surprinse în teste preia multe linii de la conceptul Dacia Bigster.

În ultimele luni, oficialii Dacia și Renault au confirmat faptul că marca românească va lansa două noi modele, în orizontul de timp de după debutul lui Duster (2024) și Bigster (2025).

Citește și: Dacia ar putea lansa un nou model de SUV compact, mai mic decât Duster, ce ar fi disponibil inclusiv în variante hibrid şi electric

Director global pentru vânzări, marketing și operațiuni al mărcii Dacia, Xavier Martinet, a detaliat și a spus că vor fi două modele compacte, dezvoltate pe platforma CMF-B, care se regăsește și azi pe Sandero și Jogger.

Publicația L’Automobile Magazine susține însă, bazat pe speculații tehnice, că Dacia ar putea să dezvolte un SUV mai mic decât Duster, care ar completa golul pe care marca îl are în prezent între Dacia Spring și Duster, o zonă în care Sandero Stepway reprezintă un produs extrem de atractiv pentru clienții din Europa, dar care nu este un SUV în adevăratul sens al cuvântului.

Citește și: PREŢ CARBURANŢI 16 martie 2023. Cât costă un plin de benzină după ce cotaţia barilului de petrol a coborât sub 70 de dolari

Noul model ar putea fi asemănător cu noul model Jeep Avenger, lansat anul trecut în Europa, inclusiv cu propulsie electrică, și care a câștigat titlul de Mașina Anului. „Intercalat între Spring și Duster, SUV-ul de buzunar Dacia va avea un format comparabil cu cel al Jeep Avenger (4,08 metri)”, scriu jurnaliștii francezi, care însă nu își bazează afirmațiile pe nicio sursă.

Dacia va avea cu certitudine o nouă generație Sandero care va dispune de propulsie electrică, după cum au declarat Denis Le Vot, CEO-ul Dacia, și Giles Le Borgne, șeful ingineriei în Renault Group, în timpul unei vizite în România, potrivit Profit.ro.