Prețul carburanților 22 martie. Continuă să se ieftinească benzina și motorina

Prețul carburanților continuă să scadă la benzinăriile din România. Miercuri dimineață Petrom a ieftinit din nou motorina și, marginal, benzina.

22 mart. 2023, 09:23
Prețul carburanților 22 martie. Continuă să se ieftinească benzina și motorina

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București a afișat la data de 22 martie 2023 un preț de 6,57 lei/litru de benzină standard, în timp ce prețul motorina standard se vinde cu 7,16 lei/litrul.

Conform unei analize Economica.net, față de ziua anterioară, Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a ieftinit motorina cu patru bani pe litru  și, marginal, benzina cu un ban pe litru.

Citește și: Cum avansează lucrările la Autostrada Transilvania. Strabag și Geiger ar putea termina lucrările cu 8 luni mai repede decât era stabilit

Ultimele ieftiniri au avut loc în week-end și au fost, la fel, de o amploare redusă. Ultima scumpire a carburanților a avut loc la data de 8 martie, și, de atunci au fost mai multe scăderi de preț, destul de mici, dar dese.

Astfel, în ultimele două săptămâni, la Petrom benzina s-a ieftinit cu 11 bani pe litru, iar motorina cu 14 bani pe litru.

Consumul mediu anual în România este de circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină, dintre care doar circa două treimi se produce în cele trei rafinării din țară, restul se importă. Consumul a crescut ușor anul trecut, cu circa 3%.