Prețul carburanților la 12 iulie 2023. Benzina se scumpește uşor în plin sezon al concediilor

Suntem în plin sezon estival, iar mulți români se pregătesc de concediu. Pentru cei care se pregătesc să plece zilele acestea pe litoral avem două vești proaste. Autoritățile reintroduc taxa de pod de la Fetești și benzina s-a scumpit.

12 iul. 2023, 13:49
Prețul carburanților la 12 iulie 2023. Benzina se scumpește uşor în plin sezon al concediilor

Benzina standard costă miercuri 6,62 lei. O găsiți la acest preț la o stație Petrom din București, Str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A, Sector 5. La restul stațiilor, prețul benzinei standard variază între 6,63 lei și 6,80 lei.

În schimb, benzina premium se vinde miercuri cu prețuri între 7,08 lei și 7,45 lei.

Citește și: Caniculă și furtuni în România. Meteorologii anunță cinci zile de foc în mai multe județe. Temperaturile vor depăși 40 de grade la umbră

 

Prețul motorinei stagnează

Cea mai ieftină motorină standard costă miercuri 6,64 lei și se găsește la o stație Petrom din București, Str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A, Sector 5. La restul stațiilor, motorina standard se vinde cu prețuri cuprinse între 6,65 lei și 6,75 lei.

Motorina premium este comercializată la prețuri cuprinse între 7,00 lei și ajunge până la 7,26 lei, potrivit peco-online.ro.

Citește și: Angajat al unei benzinării din București, amenințat cu sabia. Agresorul a fost reținut

 

Taxa de pod de la Fetești redevine obligatorie. CNAIR a anunțat data și ora

Taxa de pod de la Fetești redevine obligatorie de săptămâna aceasta. CNAIR a anunțat că de vineri, 14 iulie, începând cu ora 00.00, toți șoferii sunt obligați să plătească taxa pentru trecerea podului de la Feteşti.

Tariful de trecere pentru utilizarea podurilor între Fetești și Cernavodă poate fi plătit prin intermediul aplicației eTarife, la distribuitorii autorizați sau prin SMS, la numărul 7577.

Dacă au omis plata anticipată, iar trecerea s-a efectuat pe benzile marcate, șoferii pot achita peajul ulterior printr-unul din canalele puse la dispoziție până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii.

Vă reamintim că taxa de pod de la Fetești a fost suspendată  1 iunie a.c., până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste braţul Borcea.

În timpul lucrărilor de reabilitare statul a pierdut 20 de milioane de lei pentru că nu a încasat taxa de trecere.

Lucrările au început în februarie 2023, iar din acest motiv calea II de circulație, sensul Constanţa – Bucureşti, a fost închisă traficului. Printre lucrările principale ce vor fi executate se numără: frezarea sistemului rutier și refacerea acestuia, demontarea/montarea parapetului pietonal, refacere trotuar, etc.