Prețul carburanților la 8 februarie. Petrom a scumpit benzina și motorina, mai mult decât de obicei

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților în România, a scumpit din nou și benzina și motorina.

08 feb. 2024, 11:37
Prețul carburanților la 8 februarie. Petrom a scumpit benzina și motorina, mai mult decât de obicei

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București a afișat joi, 8 februarie 2024, un preț de 6,87 lei/litru de benzină standard, în timp ce prețul pentru litrul de motorină standard este de 7,34 lei.

Citește și: Taxa pe lux 2024. Se strânge laţul pentru românii bogaţi, trebuie să-şi declare bunurile de valoare până la Paşte

Analiza Economica.net arată că, față de ziua precedentă, Petrom a scumpit și benzina  și motorina cu opt bani pe litru, scumpire mai mare decât cele cu care ne-a obișnuit în ultima perioadă.

Exceptând o ieftinire nesemnificativă, de un ban pe litru, aceasta este a șasea scumpire consecutivă a carburanților din ultima vreme. Cea anterioară a fost operatăîn urmă cu o săptămână și jumătate, mai exact în 29 ianuarie, când Petrom a scumpit și benzina  și motorina cu patru bani pe litru.

Scumpirile au început să fie operate de la la jumătatea lunii ianuarie, după ce, în prima jumătate a lunii, compania scăzuse prețurile cu 12 bani pe litru asta după ce  la 1 ianuarie 2024, prețurile au crescut cu 29 de bani pe litru la benzină și cu 26 de bani pe litru la motorină, exact cu cât a crescut acciza.

Citește și: Noua Casă 2024: Mai puțini bani pentru cei care vor să-și ia o locuință anul acesta

În urma acestei decizii, benzina standard se apropie de pragul de 7 lei/l. Stațiile Petrom din București comercializau joi dimineață benzina cu 6,81-6,88 lei/l, în timp ce la OMV costa 6,93-6,97 lei/l. Motorina se comercializa în stațiile Petrom cu preturi între 7,32-7,35 lei/litru, respectiv 7,40-7,43 lei/l la OMV.

Carburanții se vor mai scumpi încă o dată, la jumătatea anului, când va crește iar acciza. Scumpirea de la 1 iulie, cauzată exclusiv de creșterea accizei (incluzând și TVA aferentă), va fi de 43 de bani pe litrul de benzină și de circa 40 de bani pe litrul de motorină.