Prețul carburanților la 9 februarie. Benzina se apropie de pragul de 7 lei pe litru

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scumpit din nou și benzina și motorina, la doar o zi după creșterea de opt bani de miercuri.

09 feb. 2024, 13:16
Prețul carburanților la 9 februarie. Benzina se apropie de pragul de 7 lei pe litru

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București a afișat joi un preț la benzina standard de 6,89 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,36 lei/litrul.

Calculele Economica.net arată că față de ziua precedentă, Petrom a scumpit și benzina și motorina cu doi bani pe litru, asta după ce, miercuri, compania scumpise ambii carburanți cu câte opt bani pe litru. Potrivit altor observtori ai pieței, scumpirea care apare în aplicația informaică al stațiilor Petrom de azi, de 2 bani pe litru, ar fi fost operată încă de ieri după-amiază, ceea ce înseamnă că Petrom ar fi făcut două modificări de preț în aceeași zi, o pactică mai rară, mai scrie sursa citată.

Citește și: Schimbări la RCA: Se scumpesc polițele dacă conduci mașina soției/soțului fără declarație, cum vor fi recompensați șoferii „cuminți”

Exceptând o ieftinire nesemnificativă, de un ban pe litru, aceasta este a șaptea scumpire consecutivă a carburanților din ultima vreme.

Citește și: O vedetă din România a trecut prin momente îngrozitoare, după ce s-a urcat într-un taxi! Ce a putut păți: ”I-am cerut un singur lucru”

Scumpirile au început să fie operate de la la jumătatea lunii ianuarie, după ce, în prima jumătate a lunii, compania scăzuse prețurile cu 12 bani pe litru asta după ce  la 1 ianuarie 2024, prețurile au crescut cu 29 de bani pe litru la benzină și cu 26 de bani pe litru la motorină, exact cu cât a crescut acciza.