Ponta: Carburanţii NU se vor scumpi de la 1 ianuarie

Premierul Victor Ponta susţine că preţul benzinei nu va creşte în urma creşterii accizei la carburanţi, deoarece preţul combustibilului va scădea semnificativ pe bursele mondiale, iar Guvernul va discuta şi alte "posibilităţi fiscale" cu producătorii, astfel încât să fie atenuat orice impact.

RomaniaTV.net
28 nov. 2013, 21:45
Ponta: Carburanţii NU se vor scumpi de la 1 ianuarie

„Nu va creşte pentru că avem un context economic favorabil, în care pe bursele mondiale preţul combustibilului va scădea în mod semnificativ şi, atunci, eu cred că impactul pentru cetăţean nu va exista. În plus, avem alte posibilităţi fiscale pe care le-am discutat cu ministrul Chiţoiu şi pe care le vom discuta cu companiile producătoare în aşa fel încât să putem atenua orice fel de impact al acestei noi taxe. Deci, eu cred că impactul asupra populaţiei nu va fi”, a spus Ponta la Antena 3.

Potrivit Mediafax, şi ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a declarat, joi, că prognozele specialiştilor arată că preţul internaţional al ţiţeiului va continua să scadă, el precizând că, în consecinţă, impactul eventual al creşterii accizei la carburanţi va fi compensat de aceast scădere.

Preşedintele Traian Băsescu avertiza recent că va returna Parlamentului proiectul bugetului de stat pe 2014 dacă nu se va renunţa la creşterea accizei la combustil, propusă de Guvern.

„Dacă nu se renunţă la creşterea accizei la combustibil, voi trimite înapoi bugetul de stat la Parlament”, a spus Băsescu, într-o declaraţie de presă, evocând şi posibilitatea de a ataca legea bugetului la Curtea Constituţională.