Prețul chiriilor în București a duduit! Cât a ajuns să coste să închiriezi o simplă garsonieră într-un cartier modest din Capitală

Luna aprilie a venit la pachet cu o serie de scumpiri în ceea ce privește chiriile din București. Iată cât a ajuns să coste o garsonieră în Capitală.

11 mai 2023, 19:19
Prețul chiriilor în București a duduit! Cât a ajuns să coste să închiriezi o simplă garsonieră într-un cartier modest din Capitală

Cei care își caută chirie în București trebuie să știe că prețurile au crescut. Conform unei analize, efectuate de una dintre cele mai importante platforme de imobiliare din România, prețurile chiriilor în marile orașe de la noi din țară au înregistrat o nouă creștere în luna aprilie. Aceste scumpiri s-au simțit cel mai pregnant în București, unde prețurile au luat-o pe o pantă ascendentă, greu de ignorat.

Citește și: Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, furate dintr-o capelă din București. Hoțul a fost reținut pentru 24 de ore

Cu toate că luna martie le dădea speranțe românilor care căutau o chirie, deoarece prețurile se aflau în ușoară scădere, luna aprilie a venit cu o nouă lovitură. În București, prețurile au crescut semnificativ, lucru care i-a făcut pe români să se depărteze de zona imobiliară.

Cu toate că interesul chiriașilor este mai scăzut în luna aprilie, este peste nivelul înregistrat anul trecut în această perioadă. Acum, românii vizualizează cu 7% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare, comparativ cu aprilie 2022. De asemenea, utilizatorii au realizat cu 11% mai contactări în această lună, față de luna martie, însă cu 23% mai mult decât anul trecut.

Cum arată prețul chiriilor în București

Dacă am încerca să privim imaginea de ansambul a prețurilor pentru apartamentele și garsonierele din București lucrurile ar arăta în felul următor. Cea mai mare creștere a prețurilor a fost înregistrată în Sectorul 5, unde acestea au crescut în medie cu 13%, comparativ cu luna trecută. Acestea au ajuns, astfel, la aproximativ 300 de euro.

În ceea ce privește prețul de închiriere pentru apartamentele cu două camere, acesta s-a menținut la fel în toate sectoarele din București. Pentru apartamentele cu patru camere, în Sectorul 5 a fost înregistrată o scădere destul de mare, respectiv de 20%. Astfel, prețul mediu a ajuns la aproximativ 650 de euro, de la 800 de euro, cât era luna trecută.

În Sectorul 1, garsonierele sunt mai scumpe decât în celelalte zone din Capitală, prețul mediu fiind în jur de 390 de euro. Pentru apartamentele cu două camere prețul variază între 400 și 600 de euro, în funcție de zona din București.

Apartamentele cu trei camere au avut prețuri medii cuprinse între 490 și 950 de euro, iar cele cu patru camere între 550 și 1900 de euro, în funcție de sectorul în care se află.

Citește și: Tentativă de omor la Spitalul Militar din Bucureşti! Trei paciente, în stare gravă după ce li s-a injectat un sedativ puternic