Preţul energiei a luat-o razna, însă primarii din România se gândesc la luminiţele de Crăciun: „Oamenii trebuie să se bucure de sărbători”

Este o adevărată dezbatere națională cu privire la iluminatul orașelor de sărbători. În timp ce autoritățile sfătuiesc oamenii să facă economie la electricitare, primarii marilor orașe se gândesc deja la luminiţele la sărbători.

21 sept. 2022, 16:33
Preţul energiei a luat-o razna, însă primarii din România se gândesc la luminiţele de Crăciun: „Oamenii trebuie să se bucure de sărbători”

Preţul energiei a luat-o razna, însă primarii din marile oraşe nici nu se gândesc să nu împodobească oraşele de sărbătoare.

Preţul energiei a luat-o razna, însă primarii se gândesc la luminiţele de sărbători

Citeşte şi ANRE a început controale la furnizorii de energie electrică. Se verifică modul de citire a indexului

Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, a anunţat că iluminatul festiv de Crăciun nu va fi afectat în niciun fel de scumpirile din energie. Mai mult, edilul se gândeşte să extindă iluminatul de sărbători în mai multe cartiere.

„Noi am avut anul trecut cred ca un milion de beculete. Am avut 11500 kwh pe luna, asta inseamna o factura pe perioada iernii de aproximativ 20.000 de lei. Daca dumneavoastra considerati ca ar trebui sa facem economie de la 20.000 de lei si sa punem in balanta bucuria oamenilor care trebuie sa se plimbe pe strazi iluminate frumos, nu sa orbecaie cum s-a intamplat anul trecut in Bucuresti, înseamna ca noi nu mai stim ce avem de facut si trebuie sa-i lasam pe cei care se pricep mai bine.

Noi anul trecut am fost pe locul 6 în topul celor  mai frumoase targuri de cracioun din Europa, iar anul asta vrem sa ne pastram pozitia. Vrem sa extindem iluminatul de sarbatori si in alte cartiere”, a declarat Olguţa Vasilescu la România Tv.

Nici primarul din Bistriţa nu va renunţa anul acesta la iluminatul festiv de Crăciun.

„Nu suntem în stare de război și nu e necesar niciun fel de camuflaj pe timp de noapte, iar oamenii trebuie să se bucure de sărbători”, a declarat primarul Ioan Turc.

În București, primarul Sectorului 4 a decis să facă un sondaj pe Facebook privind iluminatul de sărbători.

„NE DORIM LUMINIȚE DE SĂRBĂTORI ȘI ANUL ACESTA ÎN SECTORUL NOSTRU? Vă rog să răspundeți la această întrebare, în secțiunea de comentarii, cât mai mulți dintre dumneavoastră.

Anul trecut a fost o feerie pe străzile, bulevardele și parcurile din Sectorul 4, luminate de ghirlande, decorațiuni și beculețe colorate. Anul acesta vă doriți să fie la fel?

Părerea dumneavoastră este foarte importantă!

Prin urmare, lansez acest sondaj la care vă rog să DISTRIBUIȚI postarea și să răspundeți în comentarii cu DA sau NU”, a scris Daniel Băluţă, primarul sectorului 4, pe Facebook.

Mai mulți bucureșteni au venit cu propunerea ca, pentru reducerea costurilor, în acest an luminițele să fie amplasate pentru o perioadă mai scurtă decât în anii anteriori.

Citeşte şi Noi beneficiari ai măsurii de plafonare a preţurilor la energie. Marcel Ciolacu: Nu pot să-ţi cer să faci economie şi să beneficiezi de ea peste 12 luni