Prețul florilor a sărit în aer de Ziua Femeii! Cât a ajuns să coste o simplă lalea lângă stațiile de metrou din Capitală

De Ziua Internațională a Femeii majoritatea doamenlor și domnișoarelor își doresc să primească flori, iar domnii fac tot posibilul să le îndeplinească dorința. De această dorință nevinovată au profitat samsarii care vând flori pe lângă stațiile de metrou din Capitală și au mărit prețurile în acest an la lalele.

08 mart. 2024, 13:33
Prețul florilor a sărit în aer de Ziua Femeii! Cât a ajuns să coste o simplă lalea lângă stațiile de metrou din Capitală

Prețul florilor a sărit în aer de Ziua Femeii! Toate femeile isi doresc să primească flori această zi. În ciuda prețurilor ridicate, foarte mulți domni au fost zăriți pe străzile din Capitală cu buchete de flori în mână pe care le-au achiziâionat fie de la floriării, fie de la samsarii poziționați strategic pe lângă stațiile de metrou.

Citește și Ce se sărbătorește, de fapt, pe data de 8 martie? Ziua Femeii sau Ziua Mamei?

Prețul florilor a sărit în aer de Ziua Femeii!

Produăctorii spun că în perioada 1-8 martie 2024, vânzările de flori în România ar putea depăși 30 de milioane de euro.

Cu ocazia sosirii primăverii, aceștia au pregătit milioane de flori, însă ca de fiecare dată, cele ma căutate rămân, lalelele, zambilele, freziile, ghioceii și trandafirii.

În florării, prețul unui fir de lalaea pornește de la 4 lei și poate să ajungă chiar și la 8 lei.

Datorită prețurilor accesibile, românii au încept să fie tot mai atrași de aranjametele florale mici, iar pentru a se încadra în bugetul clienților, florari fac tot posibilul să înlocuiască verdeața care, de regulă, este mai scumpă decât florile, cu cât mai multe flori.

”Se caută tot mai mult florile mici, frezii, lalele, astea care sunt mai ieftine, garoafe chiar, nu se mai caută florile scumpe – trandafirii, crinii, orhideea. Dacă florăriile nu comandă, clar că eu nu pot să comand mai mult decât aş putea vinde. Aranjamentele cu buget de 150-200 de lei de obicei sunt din partea casei. Noi am ales să nu mai folosim atât de multă verdeaţă, pentru verdeaţa – deşi oamenii nu ştiu – este mai scumpă decât florile uneori, cum este eucaliptul. Şi atunci am ales să folosim flori, le punem mai aerisite să putem să păstrăm bugetul limitat al clientului”, a declarat Andreea Stoica, designer florar, pentru Observatornews.

Revenind la lalelele ce sunt vândute de samsari pe lângă stațiile de metrou din Capitală, ei bine, un fir a ajuns să coste în 2024 2,5 lei, cu 1 leu mai mult față de anul precedent.

Cu toate acestea, lalelele samsarilor sunt în continuare mai ieftine față de cele vândute în supermarketuri sau florării.

Citește și Idei de cadouri pentru 8 MARTIE, Ziua Internațională a Femeii. Cadoul ideal pentru cei ce vor să le impresioneze pe doamnele și domnișoarele din viața lor