Preţul petrolului a crescut marţi cu 4% şi este la cea mai mare valoare din luna martie

Preţurile petrolului au urcat marţi cu 4%, ajungând la cele mai ridicate niveluri după luna martie, pe fondul informaţiilor referitoare la un al treilea vaccin anti-Covid promiţător, al AstraZeneca, care au mărit speranţele într-o revenire a cererii de carburanţi.

25 nov. 2020, 10:02
Preţul petrolului a crescut marţi cu 4% şi este la cea mai mare valoare din luna martie

Preţul petrolului Brent a închis în urcare cu 3,9%, la 47,86 dolari pe baril. Cotaţia petrolului West Texas Intermediate, de referinţă pe piaţa americană, a crescut cu 4,3%, la 44,91 dolari pe baril, scrie News.ro.

În ambele cazuri, preţurile au atins cele mai ridicate niveluri după data de 6 martie.

AstraZeneca a anunţat luni că vaccinul său pentru Covid-19 are o eficacitate de 70%, potrivit rezultatelor studiilor clinice. Această eficacitate poate urca până la 90%, iar aceste date adaugă un nou vaccin pentru lupta cu noul coronavirus, după rezultatelor pozitive anunţate de companiile Pfizer-BioNTech şi Moderna.

Cu toate acestea, vaccinurile nu vor fi disponibile alte câteva luni, ceea ce înseamnă că oamenii îşi vor restrânge în continuare călătoriile şi alte activităţi, şi în anul următor.

Preţul petrolului, influenţat de schimbarea preşedintelui SUA

O altă informaţie care a stimulat marţi preţurile este cea referitoare la accesul lui Joe Biden la fondurile pentru tranziţia la Casa Albă, cu o întârziere de două săptămâni provocată de refuzul preşedintelui Donald trump de a-şi recunoaşte înfrângerea.

Piaţa a reacţionat pozitiv şi anunţul la lui Biden referitor la selectarea unor consilieri importanţi ai noii sale administraţii.

Pennsylvania a certificat marţi rezultatele alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie în acest stat american, a transmis guvernatorul Tom Wolf, un anunţ care cimentează victoria democratului Joe Biden în acest stat-cheie.

Judecătorul Matthew Brann a decis că echipa de campania a lui Trump nu a reuşit să demonstreze că au existat fraude ale voturilor pe scară largă la alegerile din 3 noiembrie, pe care republicanul Donald Trump le-a pierdut în faţa democratului Joe Biden.

Citeşte şi: Avertismentul FMI: Va urma „cea mai gravă recesiune” de la marea criză economică de acum 90 de ani