Preţul SCANDALOS la care au ajuns să se comercializeze măştile medicale pe site-urile de vânzări

Coronavirusul pare tot mai aproape de intrarea în România, după ce în Italia a fost decretată starea de urgenţă şi deja s-au înregistrat 7 decese.

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 20:49

Italia este ţara europeană cu cei mai mulţi imigranţi români, iar faptul că deja se confruntă cu o epidemie de coronavirus, în condiţiile în care mii de români călătoresc zilnic între cele două ţări, a alertat şi autorităţile române.

Dacă până acum deja exista o penurie de măşti medicale pe piaţa din România, în ultimele zile se observă o adevărată isterie, iar mulţi particulari sau chiar societăţi comerciale nu ezită să profite de această criză. 

După ce o telespectatoare România TV ne-a trimis un mesaj în care ne indica faptul că în farmacii, în mai puţin de o săptămână, de la 50 de bani, la 3,5 lei, la o simplă căutare am descoperit că situaţia este mult mai gravă.

Multe dintre farmacii nu mai au pe stoc măşti nici la preţuri umflate, aşa că pe internet au început să se vândă cu sume de-a dreptul astronomice.

Într-un anunt de pe un site de vânzări, un set de 50 de măşti este scos la vânzare cu 499 de lei, ceea ce înseamnă un preţ per bucată de 10 lei, o creştere de 2000% faţă de acum o săptămână.