Prețul uriaș la care se vinde o garsonieră de 10 metri pătrați. Intrarea se face doar prin balcon: „Aș înnebuni după o săptămână”

O garsonieră de doar 10 metri pătrați, care nu are nici măcar ușă la intrare, listată pe olx.pl, se vinde la un preț uriaș.

13 feb. 2024, 13:07
Prețul uriaș la care se vinde o garsonieră de 10 metri pătrați. Intrarea se face doar prin balcon: „Aș înnebuni după o săptămână”
Garsonieră minusculă, vândută la un preț uriaș

O garsonieră de 10 metri pătrați situată în complexul de locuințe Kabaty din Varșovia se vinde la prețul de 48.600 de euro. Oferta listată pe olx.pl se referă la un apartament cu o cameră cu baie separată și intrare din curtea din spate într-o comunitate închisă.

Ne-am obișnuit deja cu prețurile exagerate atunci când vine vorba de imobiliare, iar în acest caz nu ar fi atât de ciudat dacă locuința ar fi avut măcar ușă de intrare. Există însă o intrare direct din curtea închisă, așa cum a numit-o proprietarul, printr-o ușă de sticlă.

Citește și: Garsonieră de 22 de metri pătraţi, vândută în Cluj-Napoca la preţ de apartament cu trei camere FOTO

Anunțul a stârnit zeci de comentarii pe rețelele sociale.

„Aș înnebuni după o săptămână. Serios, trăirea într-o astfel de celulă poate duce la o mare frustrare. Acest lucru ar trebui interzis prin lege”, a comentat o persoană.

Potrivit legislației poloneze, nu poți vinde apartamente cu o suprafață mai mică de 25 de metri pătrați. Cu toate astea, acest lucru se aplică numai proprietăților noi, potrivit realton.pl.

Citește și: Garsonieră cu duș lângă birou și pat în „bucătărie”, scoasă la închiriat în Târgu Mureș: „Unde e WC-ul? În dulap”

În cazul în care cineva cumpără un apartament mai mare și apoi îl împarte în altele mai mici, îl poate vinde.

O altă metodă de a ocoli reglementările privind dimensiunea minimă a unui apartament este ca acesta să nu fie vândut ca spațiu rezidențial, ci ca spațiu comercial. În acest caz, nici reglementările privind dimensiunea minimă nu se aplică.