Preţul vacanţelor pe litoralul românesc, redus în 2021

Preţul vacanţelor pe litoralul românesc pentru vara anului 2021 este mai mic cu 60 la sută în această perioadă. Cel mai ieftin pachet poate fi achiziţionat prin oferta Black Friday şi costă 239 lei.

17 nov. 2020, 21:55
Preţul vacanţelor pe litoralul românesc, redus în 2021

Cel mai mare turoperator pe segmentul vacantelor la Marea Neagră anunţă că vacanţele pe litoral pentru vara 2021 se vând în această perioadă cu discounturi de până la 60%, cele mai mari din an, pentru că la pachetele Early Booking se calculează şi reducerile de Black Friday.

Cel mai ieftin pachet care poate fi achiziţionat prin oferta Black Friday şi costă 239 lei. Acesta cuprinde cinci nopţi de cazare pentru două persoane, într-un hotel de două stele din Eforie Nord.

„Aşteptarea noastră este că, în ciuda contextului dificil şi a incertitudinii din acest moment, turiştii să-şi menţină interesul crescut pentru achiziţionarea vacantelor în perioada de Black Friday. Acest lucru se datorează atât reducerilor foarte mari, de până la 60%, cât şi faptului că în acest an turiştii pot opta pentru anulare gratuită cu asigurarea storno cu acoperire a riscului generat de pandemia de Covid-19”, afirma Ionuţ Nedea, directorul general Litoralulromanesc.ro, potrivit bzi.ro. 

Citeşte şi Delfin eşuat pe litoralul românesc. Un turist l-a găsit pe o plajă din Constanţa (FOTO)
De asemenea, turiştii care vor să-şi petreacă vacanţa pe litoral pot plăti în această perioadă pentru un sejur de cinci nopti la un hotel de trei stele, tot din Eforie Nord,  365 de lei doar cazare.

Cinci nopţi de cazare cu mic dejun la un hotel de 4 stele din Mamaia costă 850 de lei pentru două persoane.

Turiştii care vor să stea la cinci stele în sezonul estival 2021 şi să rezerve un pachet cu demipensiune la un hotel din Mamaia Nord vor plăti în campania de Black Friday 355 de euro/cameră.

Preţul vacanţelor, redus în hotelurile şi pensiunile din ţară

Nu doar hotelurile de pe litoral au oferte pentru turişti în acestă perioadă. Black Friday-ul la pachetele turistice interne va continua toată săptămâna cu pachete de vacanţe reduse la diferite hoteluri şi pensiuni din România, cu mese incluse şi alte activităţi disponibile în cadrul hotelului respectiv: SPA, activităţi în natură şi multe altele. Vacanţele reduse pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă.

De exemplu, pentru o vacanţă de două nopţi pentru două persoane în staţiunea Praid cu servicii de wellness, turiştii beneficiază în această perioadă de un discount de 49% şi vor achita doar 300 lei pentru două persoane.

O vacanţă similară cu servicii de SPA nordic şi demipensiune, costă doar 590 lei pentru două persoane, cu un discount de 38% faţă de preţul original.

De asemenea, un pachet de vacanţă în Suceviţa costă 285 lei, în Timişoara 396 lei, iar în Braşov şi Băile Felix ofertele pornesc de la 440 lei pentru două persoane.

Pandemia a crescut interesul romanilor şi pentru destinaţiile exotice, considerate mai sigure în această perioadă. Dacă cele mai căutate destinaţii din ultimele luni au fost Turcia, Grecia, Portugalia şi Egipt, pentru Sărbătorile de iarnă în topul preferinţelor urca Maldive, potrivit solicitărilor primite de agenţii.