Prețuri colosale în Vama Veche. Cât au ajuns să coste o bere sau o pizza la o terasă

Vara a început, iar românii deja pleacă în număr foarte mare pe litoralul românesc să se bucure de soare și de relaxare. A început distracția la mare, tinerii profită de fiecare moment de vacanță alături de prieteni.

17 iun. 2023, 20:10
Prețuri colosale în Vama Veche. Cât au ajuns să coste o bere sau o pizza la o terasă

Cu toate că prețurile pe litoralul românesc au crescut considerabil față de anii trecuți, sunt peste 30.000 de turiști care profită în aceste momente de temperaturile ridicate. Cele mai aglomerate stațiuni de la mare sunt Vama Veche, Mamaia și Eforie.

„Am găsit o atmosferă foarte plăcută, oamenii au un vibe pozitiv. Preţurile sunt puţin cam piperate faţă de anii trecuţi. Poţi să te distrezi şi cu bani puţini, poţi să te distrezi şi cu bani mulţi”, a spus un turist aflat în Vama Veche.

Prețurile pentru cazare în Vama Veche sunt cu 20% mai mari decât anul trecut. Spre exemplu, la o pensiune de trei stele o cameră dublă este 400 de lei pe noapte, iar pentru o familie poate să coste chiar și 600 de lei pe noapte.

„În preţul camerei este inclus micul dejun, piscina unde se pot relaxa oaspeţii noştri, barul şi diverse facilităţi”, a spus Emin Dilek, administrator pensiune Vama Veche, pentru Observator.

Cât a ajuns să coste o bere în Vama Veche

Nici la baruri, restaurante, cluburi sau terasele de pe plajă nu e mai ieftin. Pentru un smoothie ar trebui să scoateți din buzunar între 12 și 25 de lei. O pizza costă în jur de 45 de lei, iar cel mai ieftin desert costă aproximativ 7 lei. Pentru o bere, turiștii trebuie să plătească cam 10 lei.

Cât costă un șezlong pe zi 

Vama Veche este o stațiune care din punctul de vedere al infrastructurii se poziționează destul de modest. Plină de gropi, praf, fără prea multe drumuri asfaltate sau pietrutite. Plajele sunt destul de murdare, cum arată, de altfel, toată stațiunea. Totuși, reușește să atragă tineri, care-și doresc să petreacă în cluburi. Astfel, pe fondul valului de popularitate în creștere, vamaioții au urcat prețurile la nivelul celor din Mamaia Nord. 60 de lei costă să închiriezi un șezlong în Vamă, în weekend. Unele plaje oferă un șezlong și cu 50 de lei, se mai poate negocia.