Preţuri mai mici la carne în următoarea perioadă în România

Carnea se va ieftini considerabil, iar motivul este surplusul care există în acest moment în mai multe țări, inclusiv în România, după ce în toată această perioadă cererea a fost mică.

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 12:22
Preţuri mai mici la carne în următoarea perioadă în România

Carnea s-ar putea ieftini în perioada urmatoare şi asta pentru că cererea a fost mai mica pe perioada starii de urgenţă, iar producatorii au cantitati mai mari pe stoc şi trebuie să scape de ele. 

Românii nu s-au mai îngrămădit să cumpere carne în această perioadă. Abatoarele însă au funcționat, producătorii s-au aprovizionat, iar piața se confruntă acum cu un surplus de carne. Producătorii sunt nevoiți să scadă astfel prețurile.

REŢETA ZILEI: Ardei umpluti cu carne vita

„Cererea a fost mai mică. Vânzările s-au înjumătăţit. Este o perioada grea pe care trebuie s-o trecem cu bine pana la urma”, spune un producător la România TV.

Producătorii vor scădea preţurile sau vor face oferte pentru a scăpa de marfa în plus, mai ales că acum cumpărătorii se plâng de prețurile actuale.

Problema cărnii care sta nevândută nu este semnalată doar în România, majoritatea țărilor din Europa confruntându-se cu aceeași situație.

Musaca greceasca cu vinete, carne de vita si sos bechamel