Prețuri uluitoare pentru un sejur la mare! De ce reduceri poți beneficia prin programul „Litoralul pentru toți” 2023

Toată lumea visează la un sejur perfect pe litoralul românesc, însă de multe ori prețurile sunt destul de piperate. Pentru cei care își doresc să petreacă câteva zile la mare, dar nu dispun de resursele financiare necesare, există programul „Litoralul pentru toți”. Iată de ce reduceri poți beneficia.

22 mai 2023, 19:57
Prețuri uluitoare pentru un sejur la mare! De ce reduceri poți beneficia prin programul „Litoralul pentru toți” 2023
Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru câteva zile pentru litoralul românesc

Programul „Litoralul pentru toți” a ajuns la ediția cu numărul 42, tocmai pentru că, de-a lungul timpului, s-a demonstrat că a fost un real succes. Turiștii care vor să petreacă sezonul estival pe litoralul românesc în extra-sezon sau lucrătorii din domeniul HoReCa se pot bucura de nenumărate beneficii cu ajutorul programului. Pentru anul acesta, se estimează că vor exista aproximativ 8.000 de locuri de cazare disponibile.

Citește și: Litoralul pentru toți 2023. Tarifele pornesc de la 52 de lei pe noapte de persoană la un hotel de 3 stele. Vezi lista hotelurilor înscrise în program

A fost lansată de către Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) o nouă ediție a programului „Litoralul pentru toți”. Datorită acestuia prețurile vor fi reduse cu până la 70% comparativ cu cele din timpul verii, atunci când este vârf de sezon.

„Continuăm acest program de succes, pe care românii îl aşteaptă în fiecare an. Este perioada în care preţurile pe litoral sunt cu până la 70% mai mici decât în vârf de sezon, iar pentru mulţi turişti reprezintă, poate, singura variantă prin care pot merge în vacanţă la mare câteva zile. Cele mai multe hoteluri vor fi deschise începând cu sfârşitul lunii mai, dar turiştii pot face deja rezervări de sejururi pentru acest program”, a declarat Dragoş Răducan, preşedintele FPTR.

Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru câteva zile pentru litoralul românesc

Cei care nu au posibilități financiare așteaptă cu nerăbdare deschiderea acestui program, tocmai pentru că pot petrece un sejur la mare la un preț excelent. Tarifele pot să pornească de la 52 de lei pe noapte. Românii care sunt interesați de acest program trebuie să știe că acest preț include doar cazarea. Această ofertă se referă la un hotel de 3 stele din stațiunea Venus.

Dacă ne referim la stațiunea Mamaia, prețurile pornesc de la 101 lei/noapte pentru o persoană. Acest preț este tot pentru un hotel de 3 stele. În ceea ce privește stațiunile din sudul litoralului din România, prețurile pot să pornească de la 57 lei/noapte/persoană în camera dublă la un hotel de 3 stele. Există și pachete all inclusive pentru doritori, care pornesc de la tarife de 200 de lei/noapte/persoană în camera dublă la o unitate de 3 stele din staţiunea Jupiter.

„Le recomandăm turiştilor, care vor să profite de aceste oferte, să facă deja rezervări pentru că locurile sunt limitate şi se epuizează repede. Rezervările se pot face direct, la hotel, dar şi prin intermediul agenţiilor de turism. La fel ca la ediţiile anterioare, pachetele turistice pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă”, a mai spus preşedintele FPTR.

Citește și: Ce salariu are Ahmed, un ospătar din Sri Lanka, pe litoralul românesc: „Nu știu cum am supraviețuit patru ani aici, dar îmi place”