Preţurile din Vama Veche, din nou subiect de revoltă. Cât au plătit doi turişti pentru cel mai simplu prânz

Dezvoltarea accelerată din ultimii ani a fostului sat pescăresc Vama Veche a făcut ca, pe lângă o diversitate mai mare a locurilor de distracţie şi a restaurantelor, şi preţurile să crească simţitor, lucru care îi nemulţumeşte pe mulţi turişti care încă consideră că este o staţiune ieftină şi au un şoc când descoperă contrariul.

01 sept. 2023, 11:32
Preţurile din Vama Veche, din nou subiect de revoltă. Cât au plătit doi turişti pentru cel mai simplu prânz

Vama Veche a devenit în ultimii zece ani o adevărată staţiune turistică, lucru ce a nemulţumit mulţi dintre vechii „vamaioţi”, de unde a apărut şi faimoasa sintagmă „s-a stricat Vama”, dar, pe de alta parte, a atras de zece ori mai mulţi turişti, majoritatea tineri.

Odată cu apariţia mai multor spaţii de cazare moderne, s-au deschis şi mai multe restaurante „de fiţe”, iar unii turişti sunt de-a dreptul şocaţi de preţurile practicate de acestea.

Recent, o femeie a postat pe o rețea de socializare cât a plătit pentru un przânz de două persoane în Vama Veche, potrivit Gandul.

Potrivit postării, pentru carne de pui cu cartofi și salată, plus două limonade, nota de plată a venit 194 de lei.

Citeşte şi: Haos la eliberarea cărţilor de identitate în Sectorul 6. Primăria pasează vina la MAI

Comentariile au apărut imediat, internauții spunând că este mult prea scump pentru ceea ce au mâncat.

”Eu zic că este scump, pentru doi cartofi și o roșie tăiată cuburi si presărată cu branză… Acum este vorba despre Vama Veche, care a devenit lux din punctul ăsta de vedere…”, ”S-au schimbat vremurile. Nu ne mai vindem rinichi pentru un telefon, ci pentru o masă în Vama Veche”, au fost doar câteva dintre comentarii.

Se anunță un final de sezon cu temperaturi ridicate pe litoral, iar hotelierii de la malul marii speră să mai poată recupera din pierderile de la început. Așa că au anunțat reduceri de tarife, acum că vârful de sezon a trecut deja. În aceste condiții, gradul de ocupare la finalul lui august ar putea ajunge şi la 80%.

Citeşte şi: Accident grav lângă cimitirul din Sibiu: coliziune între două autobuze şi o maşină. Accident cu trei morţi şi la Arad