Prețurile la alimentele de bază au explodat. Ce pot să cumpere românii cu 100 de lei: ”Milionul nu mai are valoare”

În ultima perioadă, românii au avut parte de tot mai multe scumpiri. Acest lucru îl simt cel mai bine atunci când merg la cumpărături, deoarece prețurile la alimentele de bază au explodat.

04 oct. 2022, 14:50
Prețurile la alimentele de bază au explodat. Ce pot să cumpere românii cu 100 de lei: ”Milionul nu mai are valoare”

Românilor le este din ce în ce mai greu să țină pasul cu scumpirile. Din păcate, oamenii trebuie să scoată tot mai mulți bani din buzunar pentru alimentele de bază, față de anii precedenți.

Citește și Cu cât s-a scumpit coşul de cumpărături. Făina şi uleiul, în topul scumpirilor

Având în vedere faptul că raportul dintre scumpiri și salariu este foarte mare, situația este îngrijorătoare. Chiar dacă prețurile sunt uriașe, salariile din România sunt printre cele mai mici din Europa și asta afectează foarte mult puterea de cumpărare a oamenilor.

Dacă în luna septembrie 2021, un bucureştean îşi putea umple coşul de cumpărături cu alimente de bază precum pâine, lapte, carne, ouă şi chiar apă, suc şi bere cu circa 80 de lei. Acum, preţul aceluiaşi coş sare de 100 de lei.

Acest lucru îi nemulțumește foarte tare pe români. De la o zi la alta, ei se văd nevoiți să renunțe la foarte multe lucruri tocmai din cauza faptului că nu și le mai permit.

@catasistefi ce am cumpărat cu 100 ron.#5pasidebine #foryou #fyp #viral #fypage #cumparaturilidl ♬ sunet original – Cata si Stefi

Recent, un bărbat a postat pe contul său de Tik Tok ce a reușit să cumpere cu 100 de lei de la Lidl. Bărbatul a subliniat faptul că a ales cele mai ieftine produse.

”Milionul nu mai are valoare! Cumpărăturile acestea au costat un milion, le-am cumpărat de la Lidl.

Să vă arăt ce poți să iei cu un milion de la Lidl:

– O găletușă de smântână la 1 kg;

– o cutie cu snacksuri;

– sărățele;

– patru țiple de lapte condensat pentru cafea;

– o coffeeta;

– cârnați;

– 750 g pulpe de pui;

– 750 g crenvurști;

– un litru de lenor;

– o cutie de margarină;

– un pachet de biscuiți, cel mai ieftin;

– o pungă cu semințe;

– brânză topită;

– două eugenii:

– o cutie cu icre.

Cam așa arată milionul”, a arătat bărbatul.

Acesta a spus că în urmă cu 3 -4 ani, umplea o masă cu 100 de lei, însă acum nu a reușit să achiziționeze nici măcar jumătate din produsele pe care le cumpăra anterior.

Citește și Lista celor mai toxice alimente care se găsesc în comerţ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi îţi spune ce produse de bază trebuie să dispară din coşul de cumpărături