Preţurile apartamentelor de cartier s-au prăbuşit cu încă 25% în acest an

Dacă anul trecut, în cartiere precum Drumul Taberei, Rahova sau Militari, pentru un apartament de două camere proprietarii cereau aproximativ 60.000 de euro, în prezent, acelaşi apartament costă în jur de 45.000 de euro.

08 nov. 2011, 11:58
Preţurile apartamentelor de cartier s-au prăbuşit cu încă 25% în acest an

„Apartamentele din cartiere precum Drumul Taberei, Rahova, Berceni, au scăzut la preţ cu până la 25%, în această perioadă, comparativ cu anul trecut, în funcţie de poziţionarea lor în cartier, precum şi de dotările pe care le au”, a declarat pentru RTV.net Daniel Dumitru, reprezentant al agenţiei imobiliare Garanta.

Odată ajunse la aceste preţuri agenţiile imobiliare speră ca din 2012 piaţa imobiliară să se mai desmorţească, ba chiar preţurile să urce un pic.

„Având în vedere că imobilele din zone precum Giuleşti, Ferentari, Progresul sau Rahova se încadrează în plafonul pentru programul Prima Casă, ne aşteptăm la o uşoară dezgheţare a tranzacţiilor pe aceste segmente odată cu relansarea noului Program Prima Casa 2012. Acest lucru poate determina mici creşteri de preţuri în aceste zone”, potrivit magazinuldecase.ro.

Agenţii susţin că numărul de tranzacţii imobiliare în aceste zone, pe segmentul apartamentelor de cartier, a stagnat comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, în prezent, în cartierul Drumul Taberei o garsonieră costă în jur de 32.000 de euro, un apartament de două camere ajunge la 50.000 de euro, în timp ce trei camere are un preţ de vânzare de 60.000 de euro.

În cartierul Militari, cei care vor să achiziţioneze o garsonieră trebuie să înceapă negocierea de la un preţ similar cu cel din cartierul Drumul Taberei, în timp ce apartamentele de două camere au un preţ de strigare de 52.500 de euro, iar locuinţele de trei camere având un preţ de 59.000 de euro.

Propietarii care vor să îşi vândă garsonierele din Rahova au preţuri de pornire de 33.000 de euro. Apartamentele de două camere au un preţ de aproximativ 48.000 de euro, iar preţurile apartamentelor de trei camere din această zonă se învârt în jurul a 60.000 de euro. Cei care vor să cumpere locuinţe în cartierul Berceni plătesc aproximativ 34.000 de uero pentru o garsonieră, 48.000 de euro pentru două camere, în timp ce apartamentele de trei camere se vând cu 62.000 de euro.