PREVIZIUNI care ne dau FIORI de gheaţă: Era PĂCII s-a ÎNCHEIAT. Urmează DEZASTRUL

Ministrul Dezvoltării Economice din Rusia, Alexei Ulikaiev, a folosit un celebru citat al liderului revoluţionar sovietic, Vladimir Lenin, pentru a anticipa că "era păcii a luat sfârşit" şi, în locul ei, va veni o perioadă "mult mai impulsivă", ce va fi marcată de dezastru.

15 ian. 2015, 11:33
PREVIZIUNI care ne dau FIORI de gheaţă: Era PĂCII s-a ÎNCHEIAT. Urmează DEZASTRUL

Ministrul a folosit un citat al fondatorului fostei Uniuni Sovietice, Vladimir Lenin, în cadrul unui forum economic la care a luat cuvântul, avertizând în discursul său că va începe o perioadă „mult mai impulsivă, spasmodică”, marcată de „dezastre şi conflicte”.

Totodată, Alexei Ulikaiev a ţinut să precizeze în cadrul Forumului Gaidar, care s-a desfăşurat, joi, la Moscova, că, pentru Rusia, „nu există motive de panică”, deoarece ţara are un buget mult mai sănătos decât avea în 2008, potrivit Vedomosti.

Citeşte şi Banca Mondială: România va înregistra o creştere economică de 2,9% în acest an

Ulikaiev i-a mai sfătuit pe ruşi să se „ocupe mai degrabă de familiile lor, decât să se îngrijoreze din cauza sancţiunilor (internaţionale aplicate Rusiei, n.r) sau a preţului petrolului, care a scăzut mai mult de 50%, iar mai multe companii ruse din străinătate au ieşit de pe pieţele internaţionale. La toate acestea s-au adăugat „răzbunările” Moscovei care a impus, la rândul ei, sancţiuni asupra produselor de import occidentale, ceea ce a provocat o inflaţie de 11,2% în decembrie.

Analiştii occidentali sunt de părere că Rusia este, încă, o ţară care se bazează pe bunuri de consum pentru a-şi finanţa bugetul federal şi creşterea economică. Specialiştii  estimează că Rusia va intra în recesiune în 2015, Banca Mondială estimând o scădere economică de 2,9%, în timp ce Rusia estima o creştere de 1,5 a economiei sale.