Previziuni incredibile despre evoluţia omenirii. În câţiva ani, oamenii vor fi nemuritori: „Neocortexul nostru ne va ajuta să fim asemeni lui Dumnezeu”

Informaticianul şi profetul Ray Kurzweil este de părere că, până în 2030, oamenii vor deveni nemuritori. De asemenea, acesta crede că, în curând, inteligența artificială va atinge singularitatea tehnologică.

27 mart. 2023, 14:16
Previziuni incredibile despre evoluţia omenirii. În câţiva ani, oamenii vor fi nemuritori: „Neocortexul nostru ne va ajuta să fim asemeni lui Dumnezeu”

Previziuni despre evoluţia omenirii. Kurzweil crede că, în circa şapte ani, va fi descoperit elixirul vieţii, iar în aproximativ 15 ani, e posibil să vedem nanoboții curgându-ne prin sânge și conectându-ne creierul la cloud. Când acest lucru va fi posibil, vom putea trimite videoclipuri direct din creierul nostru şi ne vom putea face copii de rezervă.

Previziuni incredibile despre evoluţia omenirii: oamenii vor fi nemuritori , iar creierul va putea accesa 10.000 de computere simultan

2029 este data consecventă pe care am prezis-o pentru când o inteligență artificială va trece un test Turing valid și, prin urmare, va atinge niveluri umane de inteligență. Am stabilit data 2045 pentru „Singularitate”, care este momentul în care noi ne vom multiplica inteligența eficientă de un miliard de ori prin fuziunea cu inteligența pe care am creat-o”, a spus Kurzweil pentru Futurism în 2017.

În viitorul apropiat, oamenii vor fi „asemănători lui Dumnezeu”

Pentru Kurzweil, singularitatea nu este ceva de temut, ci ceva care îi va îmbunătăți pe oameni, făcându-i, în cele din urmă, „asemeni lui Dumnezeu” atunci când îşi vor conecta creierul la cloud, scrie popularmechanics.com

Vom fi mai amuzanți. Vom fi mai sexy. Vom fi mai buni în exprimarea sentimentelor de iubire. Dacă vreau să accesez 10.000 de computere timp de două secunde, pot face asta fără fir și puterea de calcul va fi înmulțită în cloud de zece mii de ori. Asta vom face cu neocortexul nostru”, a spus el în 2015.

Citeste si Previziuni sumbre pentru România în 2023. Va fi un an de încetinire pentru economia țării, dar companiile nu vor opri recrutările și creșterile salariale

Nanoboții au fost folosiți pentru a livra încărcături de medicamente în tumorile cerebrale, dar fără progrese semnificative. Astfel, este dificil de estimat cum am putea ajunge la acel punct în doar șapte ani. Interfețele creier-calculator au avansat semnificativ, pacienții paralizați reușind să scrie propoziții folosind mintea și maimuțele capabile să joace Pong.

Cu toate acestea, suntem departe de viitor, așa cum este descris de Kurzweil, interacțiunile om-AI având loc în mare parte pe modul clasic.

Citeste si Cele 4 previziuni ale lui Nostradamus pentru 2023: „Şapte luni în Marele Război, oameni morți de răutate”