Prezenţă de 82% la simularea Bacalaureatului şi de 94% la cea a Evaluării Naţionale, în Capitală

Prezenţa la simularea examenelor naţionale din Capitală a fost, miercuri, de 94,87% la evaluarea naţională şi de 82,57% la bacalaureat, ceea ce poate fi considerat ca obiectiv realizat pentru această sesiune, au precizat vineri, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

RomaniaTV.net
01 feb. 2013, 17:30
Prezenţă de 82% la simularea Bacalaureatului şi de 94% la cea a Evaluării Naţionale, în Capitală

La ambele simulări, vineri a fost programată proba de matematică, susţinută de elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, după ce miercuri a fost cea de limba şi literatura română, la care prezenţa a fost similară.

Conform datelor transmise de Comisia municipală pentru organizarea şi desfăşurarea simulării examenelor naţionale, proba de vineri, asemenea celei de miercuri, s-a desfăşurat în condiţii foarte bune.

La simularea examenului de bacalaureat au participat 11.487 de elevi (învăţământ de zi, seral şi frecvenţă redusă), înregistrându-se o prezenţă, pentru toate formele de învăţământ, de 82,57% din totalul elevilor, potrivit surselor citate.

La simularea evaluării naţionale au participat 11.991 de elevi (învăţământ de zi şi frecvenţă redusă), prezenţa reprezentând, pentru toate formele de învăţământ , 94,87% din totalul elevilor.

Pentru conducerea ISMB, obiectivul prioritar la simulare a fost o prezenţă mare, şi nu rezultatele.

Notele de la simulare vor fi trecute sau nu în catalog, în funcţie de opţiunile comune ale părinţilor, elevilor şi profesorilor.