Prezenţa la vot la ora 14:00 era de peste 50% la alegerile pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţie

Prezenţa la vot în cadrul alegerilor interne organizate, sâmbătă, de PDL în judeţele regiunii nord-est pentru desemnarea candidatului la Preşedinţia României a depăşit 50 la sută, informează Mediafax.

26 oct. 2013, 12:17
Prezenţa la vot la ora 14:00 era de peste 50% la alegerile pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţie

Rezultatele vor fi făcute publice în cursul serii de sâmbătă. Mai exact, secţiile de votare se închid la ora 17.00 şi rezultatele obţinute de cei trei candidaţi vor fi făcute publice sâmbătă seară.

Vicepreşedintele PDL pentru regiunea de nord-est, deputatul Ioan Bălan, a declarat că prezenţa la vot la ora 14.00 depăşise 50 la sută şi a precizat că nu au fost incidente la cele 41 de secţii de votare organizate în cele şase judeţe.

El a spus că la toate secţiile de votare este fluenţă de membri PDL care doresc să-şi voteze candidatul care să-i reprezinte în alegerile prezidenţiale şi că sunt cozi la secţiile din Rădăuţi, Moineşti, Bacău şi Botoşani.

Bălan a menţionat că din discuţiile pe care le-a avut cu membrii de partid care au venit la vot în diferite secţii de votare din regiunea de nord-est a constatat că aceştia se pronunţă pentru unificarea dreptei pe baza principiului care a stat la constituirea Alianţei Dreptate şi Adevăr.

Peste 30.000 de membri ai PDL din judeţele regiunii de nord-est sunt aşteptaţi, sâmbătă, să voteze candidatul partidului pentru funcţia de preşedinte al României, după ce miercuri, joi şi vineri, cei trei candidaţi înscrişi în cursă, Simona Creţu, Gheorghe Falcă şi Cătălin Predoiu, şi-au prezentat în faţa organizaţiilor din cele şase judeţe proiectul pe care îl propun.

În judeţul Suceava, unde sunt organizate şapte secţii de votare urmează să participe la vot aproximativ 9.000 de membri PDL, în judeţul Neamţ sunt aproximativ 5.000 de votanţi în şapte secţii, în Iaşi sunt aşteptaţi la vot 4.000 de membri în 12 secţii de votare, în Botoşani aproximativ 4.500 de membri PDL vor vota în cele cinci secţii de votare organizate, iar în Vaslui şi Bacău, unde sunt organizate câte cinci secţii de votare, sunt aşteptaţi să voteze câte 4.000 de membri din cele două judeţe.

 

VEZI SI:

Gheorghe Flutur: Poziţia PDL este clară. Mergem singuri la alegerile europarlamentare