Prezentare Audi R8 Competition

Salonul Auto de la Los Angeles îşi va deschide porţile la sfârşitul lunii noiembrie. Audi profită de această ocazie pentru a prezenta R8 Competition, descris de constructorul german drept cel mai puternic R8 produs vreodată.

RomaniaTV.net
01 nov. 2014, 11:27

Când Audi a prezentat modelul R8, în 2007, a demonstrat că poate produce o maşină supersport veritabilă, capabilă să se bată de la egal la egal cu Ferrari, Porsche şi Lamborghini. După 7 ani de producţie, Audi R8 se apropie de sfârşitul carierei. Până la lansarea unei noi generaţii, germanii prezintă seria specială R8 Competition.

Vizitatorii Salonului Auto de la Los Angeles vor fi primii care descoperă pe viu acest model, prezentat drept cel mai puternic R8 construit vreodata. Nu este o coincidenţă faptul că Audi alege motorshow-ul american pentru lansarea “bestiei”: vor fi produse doar 60 de exemplare de R8 Competition, toate destinate clienţilor din Statele Unite ale Americii. Acum ceva timp, echipa noastră a testat un R8 4.2 FSI Quattro (vezi video aici) şi nu ne putem exprima decât regretul că Audi nu are în plan şi comercializarea lui R8 Competition pe piaţa europeană.

Am păstrat ce e mai bun pentru final. Datele tehnice. Concret, V10-le de 5.2 litri de pe Audi R8 Competition dezvoltă 570 CP, acceleraţia de la 0 la 96 km/h durează 3.2 secunde, iar viteza maximă atinsă este de 320 km/h. Tracţiunea este integrală, iar puterea ajunge la cele 4 roţi prin intermediul unei cutii de viteze S-tronic, cu 7 rapoarte.