Prezentare Porsche Cayenne GTS – VIDEO

Porsche completează gama celui mai mare SUV al său şi prezintă oficial noul Cayenne GTS, poziţionat în catalog între Cayenne S şi Cayenne Turbo. Interesant este faptul că, pentru noul venit în familia GTS, Porsche renunţă la masivul V8 aspirat în favoarea unui V6 de 3.6 litri, biturbo.

RomaniaTV.net
11 nov. 2014, 10:25

Pentru Porsche, versiunea GTS aduce un plus de sportivitate faţă de modelele de intrare în gamă. După 911 GTS, este rândul SUV-ului Cayenne să primească o versiune GTS. Admiratorii motoarelor V8 vor fi însă dezamăgiţi: Porsche renunţă la V8-ul de 4.8 litri şi 420 CP în favoarea noului V6 biturbo de 3.6 litri. Mai uşor şi mai economic, noul propulsor dezvoltă 440 CP şi un cuplu motor de 600 Nm (cu 85 Nm mai mult decât vechiul V8).

Evident, noul Cayenne GTS este şi mai rapid: V6-le biturbo împinge SUV-ul german de la 0 la 100 km/h în numai 5.2 secunde (5.1 secunde dacă se optează pentru Pack Sport Chrono), cu 5, respectiv 6 zecimi de secundă mai bine decât vechiul Cayenne GTS, cu motor V8. Viteza maximă atinsă este de 262 km/h.

Porsche oferă în serie pentru Cayenne GTS un sistem de evacuare sport şi suspensia PASM (Porsche Active Suspension Management), care conferă maşinii o ţinută de drum mai fermă şi o gardă la sol coborâtă cu 24 mm. GTS preia de la Cayenne Turbo sistemul de frânare supradimensionat, desenul părţii frontale şi pachetul Sport Design. La interior nu avem surprize: scaunele îmbracat în piele şi Alcantara, reglabile electric în 8 poziţii diferite, sunt disponibile standard, iar logo-ul GTS este prezent discret în diferite locuri din habitaclu. Preţurile noului Cayenne GTS pentru România vor fi comunicate în curând.