Pricopie, rectorul SNSPA: Deciziile Min. Educaţiei au adus sistemul de învâţământ la o stare de tensiune nemaiîntâlnită în ultimii ani

Publicat: Luni, 16 Aprilie 2018 09:48 // Actualizat: Luni, 16 Aprilie 2018 09:48 // Sursa: romaniatv.net

Remus Pricopie, rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), intervine în scandalul locurilor repartizate la facultăţi, programe de master sau la doctorate. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Pricopie susține că acțiunile ministrului Educației, Valentin Popa, nu sunt prevăzute în Programul de guvernare și nici în Strategia Națională pentru Învățământul Terțiar 2015-2020.

Foto: facebook.com

„Îmi este greu să cred că acțiunile Domnului Ministru POPA vor fi susținute de Doamna Prim-ministru Viorica DĂNCILĂ sau de coaliția politică PSD-ALDE, mai ales că aceste măsuri NU sunt prevăzute în Programul de Guvernare și nici în strategia pe care o invocă (Strategia Națională pentru Învățământul Terțiar 2015-2020). De altfel, această strategie a fost elaborată în perioada mandatului meu în Guvern (2012-2014), în colaborare cu Banca Mondială și după consultarea tuturor instituțiilor de învățământ superior din țară", arată rectorul SNSPA.

Fost ministru al Educației, Pricopie consideră că deciziile ministerului, dar și afirmațiile ministrului Popa au creat o stare de tensiune nemaiîntâlnită în ultimii ani și amintește că în ultimii 7-8 ani nu au mai existat proteste în fața ministerului.

„Îmi pare rău că ultimele decizii ale Ministerului Educației dar și unele afirmații total deplasate ale Ministrului Valentin POPA au adus sistemul de învâțământ din țara noastră la o stare de tensiune nemaiîntâlnită în ultimii ani. După cum se cunoaște, săptămâna viitoare au fost anunțate mai multe proteste ale studenților și cadrelor didactice universitare, inclusiv în fața Ministerului Educației. Cred că este important să ne aducem aminte că acest lucru nu s-a mai întâmplat de 7-8 ani și cred că încă mai este timp să se evite amplificarea și extinderea protestelor, legitime de altfel", susține Pricopie.

SNSPA este una dintre cele opt universități de stat cărora le-au fost tăiate locurilor de admitere la facultate, la master sau la doctorat.

Rectorul Universităţii Bucureşti a susținut, recent, că premierul României, Viorica Dăncilă, şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au tăiat, „fără o justificare raţională", din numărul de locuri alocate pentru admiterea la facultate, la master sau la doctorat, astfel, universitatea pierzând milioane de lei. Aceeaşi acuzaţie îi este adusă şi ministrului Educaţiei, Valentin Popa.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ministerul Educaţiei rector SNSPA Remus Pricopie schimbări învăţământ SNSPA
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8698
RON
30 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H