Pricopie: Sunt peste 1.600 de obiective de investiţii începute şi neterminate în infrastructura şcolară

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat joi, că au fost începute de-a lungul timpului şi nefinalizate lucrări de construcţie sau reabilitare la peste 1.600 de unităţi şcolare din ţară, iar unele doar pentru că primarul avea o anumită culoare politică, nu neapărat că era nevoie de o construcţie nouă în acea localitate.

30 oct. 2014, 15:02
Pricopie: Sunt peste 1.600 de obiective de investiţii începute şi neterminate în infrastructura şcolară

Avem peste 1.600 de obiective începute de-a lungul timpului şi neterminate, asta înseamnă că avem 1.600 ori 200, 300 de copii, depinde de aria care acoperă o şcoală, care nu au condiţiile necesare. De aceea primul-ministru, în ianuarie 2013, a cerut ca problema infrastructurii şcolare să fie abordată în mod coerent şi anume de autorităţile locale, prin finanţare Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Dezvoltării şi cu, evident, asistenţa necesară şi sprijin din partea Ministerului Educaţiei. Multe dintre obiectivele începute au fost începute, de exemplu, pentru că primarul avea o anumită culoare politică, nu pentru neapărat era nevoie de un obiectiv nou în localitatea respectivă„, a precizat ministrul Remus Pricopie, potrivit Agerpres.

Oficialul a explicat că la acest moment se finanţează 500 de obiective de infrastructură şcolară cu fonduri europene, iar termenul de finalizare a acestora este anul viitor.

Acum se finanţează 500 de obiective prin fondurile structurale Regio, noi estimăm că până în primăvară toate aceste obiective vor fi terminate, urmând ca pe ciclul financiar 2014-2020 să avem aproape 500 de milioane de euro pentru infrastructura educaţională şi aici avem grădiniţe, şcoli, universităţi. Eu cred, cunoscând Ministerul Educaţiei de 20 de ani, că asistăm la cea mai mare investiţie în infrastructură, am avut aproape 300 de milioane până acum investite, la care urmează, repet, aproape 500 de milioane. Deci vorbim de un interval de aproximativ opt ani în care investiţia se ridică, cu banii de la buget şi autorităţile locale, la peste 1 miliard de euro„, a mai spus Remus Pricopie.

Ministrul Educaţiei a participat joi, la Mătăsaru, la inaugurarea unei grădiniţe, investiţie de aproape 800.000 de lei, din fonduri guvernamentale. Execuţia lucrării a început din 2008, iar primarul localităţii a precizat că a durat şase ani construcţia clădirii din cauza lipsei fondurilor. Clădirea are două clase de curs, iar la această grădiniţă vor veni 52 de copii.

CITEŞTE ŞI: Remus Pricopie: Nu excludem modificarea Legii Învăţământului pentru a rezolva o serie de imperfecţiuni