Prietenii tinerilor omorâți în 2 Mai de șoferul drogat se revoltă: ”Nu plecăm din cauza banilor, plecăm din cauza voastră, că nu ne oferiți un trai decent și sigur!”

Un accident extrem de grav a avut loc sâmbătă dimineață pe litoral, în localitatea 2 Mai. O mașină condusă de un tânăr de 19 ani, drogat, a intrat într-un grup de opt pietoni, doi tineri fiind omorâți pe loc.

23 aug. 2023, 19:15
Prietenii tinerilor omorâți în 2 Mai de șoferul drogat se revoltă: ”Nu plecăm din cauza banilor, plecăm din cauza voastră, că nu ne oferiți un trai decent și sigur!”

În zilele ulterioare accidentului din 2 Mai s-a constatat că, cu doar câteva ore înainte de cumplita tragedie, beizadeaua drogată a fost oprită de două ori de poliția din Constanța. Deși în mașina lui ofițerii au găsit droguri aceștia nu l-au testat cu drugtestul, ci au verificat doar dacă a consumat sau nu alcool și l-au lăsat să plece.

Cei doi studenți uciși în tragicul accident provocat de tânărul drogat au luat parte mai mulți colegi și prieteni ai acestora, care s-au arătat extrem de revoltați de lipsa de măsuri ale statului, prin care astfel de incidente ar putea fi evitate.

”E păcat că acum ne-a adus, din nou, pe toți laolaltă în situația asta, din cauza faptului că instituțiile noastre nu își fac treaba. Dacă vă mai întrebați de ce copiii pleacă din țară, nu plecăm din cauza banilor sau din cauza salariilor, plecăm din cauza voastră, că nu puteți să ne oferiți un trai decent și sigur.”, a declarat una dintre tinerele care au asistat la înmormântare, potrivit Digi 24.

Tânără: „Trebuie schimbată legea. Dacă ai consumat substanțe, carnetul suspendat pe viață. Nu se poate să curmi viața unui copil nevinovat dintr-un teribilism.”

Citește și: Accident cu 8 victime, între care patru copii, provocat de un şofer fără permis, la Cluj

Tânără: „Se întâmplă o tragedie de genul și un nebun, unul care nu conștientizează cât de periculos este să te urci drogat la volan, ia viața unor oameni nevinovați. Ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru oameni, pentru autorități și pentru toată lumea. Să fim mai atenți și să avem grijă, dacă suntem părinți, de copiii noștri, să îi verificăm, să îi vedem, că, până la urmă, e o problemă. E ca o boală să ai o dependență de substanțe și trebuie tratată la timp, să fii și tu salvat și să îi salvezi și tu pe cei din jurul tău.”

Unchiul fetei ucise: „E nepoată. E greu! Nu se poate așa ceva! Incredibil, în viața asta, în România asta. Nu mai ai curaj să lași copilul pe stradă. Nu mai ai curaj să-l lași să meargă la școală, că școala e plină de droguri. E posibil așa ceva? În ce țară trăim? În ce lume trăim?”

Roberta Marina Dragomir, fata ucisă de șoferul drogat în accidentul de la 2 Mai a fost condusă marți pe ultimul drum. Tânăra s-a stins chiar sub ochii vărului său. Familia este sfâșiată de durere si cere să se facă dreptate. Tot marți, a fost înmormântat și colegul ei de facultate Sebastian Andrei Olariu, ucis tot de Vlad Pascu, în același accident. Între timp ies la iveala tot mai multe erori în legatură cu noaptea tragediei, dar și dosare șterse pe numele șoferului vinovat, Vlad Pascu.

Adjunctul şefului IPJ Constanţa cu responsabilităţi în domeniul siguranţei rutiere şi ordinii publice, şeful Poliţiei Rutiere Constanţa, şeful Poliţiei municipiului Mangalia şi şeful Poliţiei Vama Veche au fost eliberaţi din funcţie, în urma accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, au anunţat oficiali ai MAI. De asemenea, pentru trei poliţişti – doi subofiţeri şi un ofiţer – se va depune plângere penală.

Citește și: Declarațiile șocante ale unei foste judecătoare despre tatăl șoferului drogat care a provocat accidentul de la 2 Mai: „Le împrumuta bani cu camătă și le lua apartamentele”