Prim-vicepreşedinte PDL: 24 de candidaţi ARD nu îndeplinesc criteriile de integritate

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea a declarat, luni, că dintre candidaţii ARD, 24 de persoane nu ar îndeplini criteriile de integritate, iar opt dintre acestea au depus contestaţii care vor fi discutate în următoarele două zile şi a arătat că nu au ce căuta pe liste persoane care au greşit.

RomaniaTV.net
22 oct. 2012, 11:14
Prim-vicepreşedinte PDL: 24 de candidaţi ARD nu îndeplinesc criteriile de integritate

El a spus, într-o conferinţă de presă, că speră ca PDL să greşească mai puţin de această dată cu lista de candidaţi, menţionând că din cei 400 de candidaţi, 24 nu îndeplinesc criteriile de integritate.

„Din cei 24 sunt opt contestaţii şi restul au fost respinşi. Contestaţiile vor di discutate în două. Sunt oameni asupra cărora au planat suspiciuni grave sau incompatibilităţi certe, e clar că nu vor mai fi (pe listă – n.r.)”, a precizat Dorin Florea după şedinţa BPN al PDL.

El a arătat că se bucură că PDL face o analiză a candidaturilor şi că în România candidaturile „nu mai trebuie să fie un circ sau apanajul unor oameni care cred că în România se poate ajunge orice”.

„La nivelul de mediocritate, la nivelul de isterie care caracterizează România este absolut necesar ca fiecare partid responsabil să-şi facă analiza candidaţilor. O face PDL de ani buni, a greşit şi în trecut de câteva ori, să sperăm că acum va greşi mai puţin”, a precizat Dorin Florea.

El a arătat că cele opt contestaţii urmează să fie judecate „faţă în faţă cu persoanele respective”. „Un om care a greşit în faţa electoratului, un om care-şi pune interesul personal mai presus de ceea ce înseamnă România astăzi, cred că nu are ce căuta pe listă. Ăsta e punctul meu de vedere. Într-o perioadă dificilă, într-o credibilitate atât de scăzută în lumea politică, mi se pare absolut corect ca milosteniile să se întâmple în alte părţi. La partide şi într-o Românie care aşteaptă refacerea clasei politice mi se pare corect şi responsabil să-i analizezi şi să-i judeci după cum i-ar judeca şi omul”, a mai spus Dorin Florea.

El a evitat să precizeze nume de persoane a căror candidatură a fost respinsă de Comisia de Etică sau care au depus contestaţii ce urmează a fi analizate.

Dorin Florea a felicitat însă organizaţiile judeţene care au stabilit un filtru pentru depunerea candidaţilor pentru alegerile parlamentare.