Prima ambarcaţiune din PET-uri, construită de nişte români

Patru ecologişti, doi brăileni, un gălăţean şi un constănţean, s-au gândit la o modalitate originală de a se implica în protecţia mediului: au construit o ambarcaţiune din PET-uri, cu care urmează să navigheze pe Dunăre, de la Chiscani la Sfântu Gheorghe. În punctul terminus al călătoriei, barca din PET-uri va ajunge acolo unde îi e locul, adică la reciclare.

RomaniaTV.net
23 mai 2012, 12:45
Prima ambarcaţiune din PET-uri, construită de nişte români

„Petscăruş”, aşa cum a fost denumită barca de cei patru ecologişti, este confecţionată doar din sticle de plastic, fără lemn, fără metal, scrie obiectivbr.ro.

Cei patru tineri au de gând să parcurgă cu barca de sticle de plastic 201 kilometri, în patru zile.

„Proiectul „PETSCĂRUŞ ECOLOGIC TOUR” l-am demarat pe 1 decembrie 2011, după sărbătorile oraşului Galaţi. Ideea ne-a venit după ce am văzut grămezile de plastic (pahare, sticle) lăsate în urmă de cei care au petrecut la zilele oraşului. Am strâns de la prieteni 9.725 de sticle PET, din care am folosit pentru construcţia ambarcaţiunii 5.589, restul fiind reciclate. Pentru realizarea bărcii am avut nevoie de patru luni de muncă, în total 820 de ore”, a spus liderul echipei, gălăţeanul Bogdan Badiu, în vârstă de 38 ani.

Călătoria are aprobarea Poliţiei de Frontieră şi Autorităţii Navale Române, urmând a se desfăşura pe durata a patru zile, începând de sâmbătă, 26 mai.

Sâmbătă, în jurul orei 10.00, cei patru temerari vor face un prim popas în zona debarcaderului „Baza Nautică” din Brăila. Pe traseu, ei vor opri şi la Galaţi şi Tulcea, sosirea la Sfântu Gheorghe fiind programată pentru marţi, 29 mai, la ora 18.00.