Prima autostradă finalizată în anul 2020. Tronsonul care leagă România de Ungaria VIDEO

În această săptămână va avea loc recepţia la finalizarea lucrărilor pe primul tronson de autostradă terminat în anul 2020. Bucata din autostrada Transilvania de la Biharia la Borș se va lega direct la autostrada M4 și mai departe cu M35 din Ungaria, urmând ca traficul rutier să fie deschis imediat după finalizarea tuturor formalităţilor pentru noul punct de trecere al frontierei pe autostradă, amenajat de Ungaria.

RomaniaTV.net
27 iul. 2020, 12:19
Prima autostradă finalizată în anul 2020. Tronsonul care leagă România de Ungaria VIDEO

Lotul de autostradă Biharia – Borș are o lungime de 5,3 kilometri și a fost construit de către românii de la Trameco, Selina. Contractul a fost semnat în luna decembrie a anului 2018 pentru circa 28,5 milioane de euro cu un termen de 19 luni pentru proiectare și execuție.

Citeşte şi: Lucian Bode: „În două săptămâni vom semna contractul pentru încă 30 de kilometri din Autostrada Transilvania”

Tronsonul este prevăzut cu un nod rutier, respectiv nodul Biharia, cu cinci bretele și trei pasaje, la care se mai adaugă un pasaj al autostrăzii peste calea ferată și un pasaj peste autostradă a unui drum de exploatare.

Asociația Pro Infrastructura a filmat cu ajutorul unei drone lucrările ajunge la circa 99% stadiu fizic.

„Constructorul Trameco execută ultimele retușuri la nodul rutier Biharia, la spațiile de servicii, punctul de sprijin și unele șanțuri și taluzuri. Și vecinii maghiari sunt într-un stadiu similar pe tronsonul M4 Borș-Berettyóújfalu (conexiune cu M35 spre Debrecen), însă deschiderea circulației va fi undeva în august, timp necesar pentru soluționarea pașilor administrativi care țin de trecerea frontierei”, scrie API.