Lucian Bode: „În două săptămâni vom semna contractul pentru încă 30 de kilometri din Autostrada Transilvania”

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat că, peste două săptămâni, va fi semnat contractul de execuţie pentru încă 30 de kilometri din Autostrada Transilvania, pe tronsonul Biharia - Chirbiş, după ce vineri s-a semnat pentru 9,2 kilometri pe tronsonul Târgu Mureş - Ungheni.

RomaniaTV.net
29 mai 2020, 12:14
Lucian Bode: „În două săptămâni vom semna contractul pentru încă 30 de kilometri din Autostrada Transilvania”

„În două săptămâni vom semna contractul de proiectare şi execuţie pentru încă 30 de kilometri de autostradă din Autostrada Transilvania, pe tronsonul Biharia – Chirbiş. Astăzi, pe Autostrada Transilvania se lucrează pe Iernut – Cheţani, Cheţani – Câmpia Turzii, se lucrează pe Biharia – Borş. Avem şanse foarte mari să terminăm cei 17 kilometri din Iernut – Cheţani şi descărcările de pe acest tronson, avem în plan să finalizăm Biharia – Chirbiş, pentru că avem un stadiu de progres fizic de peste 90% la aceste două tronsoane. Astăzi semnăm un contract de execuţie a lucrărilor pentru 9,2 kilometri pe tronsonul Târgu Mureş – Ungheni, 4,5 kilometri de autostradă şi 4,7 de kilometri de drum de legătură”, a declarat Lucian Bode, vineri, într-o conferinţă de presă la Prefectura Mureş.

Ministrul Transporturilor a participat, alături de premierul Ludovic Orban şi miniştrii Apărării, Nicolae Ciucă, şi al Economiei, Virgil Popescu, la semnarea contractului de execuţie pentru Lotul 1 Târgu Mureş – Ungheni şi Drumul de legătură din Secţiunea 1C a Autostrăzii Transilvania.

„Am ţinut să fiu prezent astăzi mai mult simbolic la un moment important, în care se semnează contractul de execuţie a unui tronson de autostradă de pe Autostrada Transilvania. Am arătat încă din vizitele noastre anterioare că obiectivul nostru fundamental este de a schimba viziunea de dezvoltare a României de pe o creştere economică artificială, bazată pe încurajarea consumului fără suport în realitatea economică, să trecem la creştere economică bazată pe investiţii, atât publice, cât şi investiţii private, bazată pe inovare, pe cercetare, pe dezvoltare, creşterea competitivităţii, pe internaţionalizarea companiilor româneşti, pe transferul de tehnologii”, a afirmat Ludovic Orban în aceeaşi conferinţă de presă.

Citeşte şi: Antreprenorii de pe litoral, despre redeschiderea teraselor de la 1 iunie: „Suntem pregătiţi, dar nu aşa din scurt”