PRIMA CASĂ cu bani de la MĂMICA şi TĂTICU’

Aproape două treimi din cumpărătorii britanici pentru prima lor casă apelează la sprijinul financiar al părinţilor, arată un sondaj luni, subliniind de asemenea preocupările asupra expansiunii pieţei imobiliare, relatează Reuters, citată de Agerpres

RomaniaTV.net
05 mai 2014, 06:57
PRIMA CASĂ cu bani de la MĂMICA şi TĂTICU’

Unsondaj recent realizat în Marea Britanie arată că „Banca” lui mămica şi a lui tăticu’ îi ajută pe cumpărătorii britanici la Prima Casă. Cu preţurile locuinţelor în creştere de aproximativ 10% pe an şi restrângerea criteriilor de creditare după criza financiară din 2008, băncile le cer cumpărătorilor să plătească un avans mai mare pentru a se califica să obţină restul de împrumut, fapt ce îi determină pe mulţi sa ceară bani de la părinţi.
   
Un sondaj pe persoane cu vârste între 20 şi 45 de ani, realizat de furnizorul de credit ipotecar Halifax, arată că 63% din cele care au cumpărat o proprietate au primit ajutor de la părinţi.
   
„Pentru mulţi cumpărători, sprijinul parental este acum primul pas fundamental spre proprietate”, a declarat Craig McKinlay, director ipoteci la Halifax.

Citeşte şi PRIMA CASĂ 2014. Plafonul de garantare a fost majorat cu 252 de milioane de lei
   
Preţurile caselor din afara Londrei nu şi-au recuperat nivelurile de dinaintea crizei, dar creşterea rapidă provoacă îngrijorare în rândul unor factori de decizie de la Bank of England, care ar putea lua măsuri precaute pentru a ‘răci’ piaţa chiar de luna viitoare.

Citeşte şi Românul care a bătut cea mai mare bancă din ţară. Ce trebuie să facă BCR

Sondajul Halifax arată că 57% dintre părinţii celor intervievaţi se aşteaptă să-şi ajute copiii pentru o achiziţie imobiliară sau deja au făcut-o. El constată de asemenea că 27% din părinţi şi-au pierdut economiile pentru a-şi ajuta copiii, iar 10% au înmânat o moştenire mai devreme.


loading...