PRIMA CASĂ. Tinerii ar putea fi scutiţi de IMPOZIT. Vezi pentru cât timp

O iniţiativă legislativă adoptată tacit de Senat prevede ca persoanele care îşi vor cumpăra locuinţe prin programul "Prima Casă" să fie scutiţi de la plata impozitului pe clădire.

RomaniaTV.net
29 mai 2012, 14:10
PRIMA CASĂ. Tinerii ar putea fi scutiţi de IMPOZIT. Vezi pentru cât timp

Iniţiatorii spun că o astfel de prevedere, de scutire de impozite a celor care îşi achiziţionează pentru prima oară o locuinţă, există şi în legislaţia altor ţări. În plus, impactul financiar asupra bugetelor locale nu ar fi semnificativ.

Din studiul legislaţiei europene a rezultat faptul că sunt stipulate măsuri prin care persoanele care achiziţionează o primă locuinţă sunt scutite de la plata impozitului pe clădiri, pe o perioadă de timp în mai multe ţări, precum Franţa, Belgia sau Marea Britanie„, susţin iniţiatorii proiectului.

Potrivit România TV, programul „Prima Casă” este însă aproape de final, pentru că foarte puţine bănci mai accceptă dosare, din cauza epuizării plafonului. Pentru a se putea pune în aplicare, această propunere ar trebui să fie adoptată şi de Camera Deputaţilor.

Potrivit celor opt iniţiatori ai acestui proiect, scutirea ar urma să se aplice timp de 10 ani.

Propunere legislativă care propune modificarea Legii 571/2003 privind Codul fiscal îi are ca iniţiatori pe senatorul UNPR Avram Crăciun, senatorii PSD Vasile-Cosmin Nicula şi Dănuţ Prunea, deputatul independent Mircia Giurgiu, pe deputaţii PNL Nicolae Jolţa şi Marius Popa şi pe deputaţii PSD Florin Luca şi Sorin Roman.

De asemenea, tot prin adoptare tacită, a mai trecut de Senat o altă propunere de modificare a Codului Fiscal, ce extinde categoria contribuabililor care declară şi plătesc anual impozitul pe profit.