Prima celebritate ucisă de coronavirus. Un faimos regizor a căzut victimă virusul letal

Publicat: Marţi, 18 Februarie 2020 23:19 // Actualizat: Marţi, 18 Februarie 2020 23:19 // Sursa: romaniatv.net

Regizorul chinez Chang Kai a murit împreună cu familia în oraşul Wuhan, epicentrul coronavirusului. Toţi se aflau într-o carantină auto-impusă, după cum relatează The Guardian.

Pe lângă faimosul regizor au murit sora acestuia şi părinţii. Chang Kai avea 55 de ani şi a murit pe 14 februarie, iar părinţii săi decedaseră cu două săptămâni mai devreme, după cum scrie revista chineză Caixin. Sora lui Chang a murit la doar câteva ore după aceasta, iar singura supravieţuitoare din casă este soţia acestuia, dar starea ei este critică.

Cel mai amplu studiu dat publicităţii până la această oră referitor la epidemia de coronavirus din China sugerează că cea mai mare parte a cazurilor sunt moderate şi cei mai expuşi riscului sunt persoanele cu afecţiuni preexistente şi vârstnicii. Comisia Naţională de Sănătate a comunicat marţi un bilanţ de 72.436 de infectări şi 1.868 de decese pe teritoriul Chinei. Studiul a calculat rata generală de mortalitate cauzată de virus la 2,3%, grupul cel mai expus riscului infectării fiind persoanele vârstnice. Pacienţii cu probleme de sănătate preexistente se confruntă de asemenea cu un un risc mai ridicat de deces decât cei fără astfel de afecţiuni.

Citeşte şi Doctorii, doborâţi de lupta cu coronavirusul. Imagini şocante cu medicii, prăbuşindu-se de epuizare VIDEO

Rata mortalităţii era de 14,8% pentru persoanele cu vârsta peste 80 de ani, în scădere la 8% pentru persoanele cu vârste cuprinse între 70 şi 79 de ani şi 3,6% pentru cei care au între 60 şi 69 de ani.

Pentru grupa de vârstă între 10 şi 39 de ani, rata mortalităţii este de 0,2% şi de 0,4% pentru pacienţii cu vârste cuprinse între 40-49 de ani. Analiza datelor unui subgrup de circa 20.000 de persoane a arătat că pacienţii fără afecţiuni preexistente au o rată de deces de 0,9%. Pacienţii care suferă de afecţiuni cardiovasculare au o rată de mortalitate de 10,5%, urmaţi de pacienţii cu diabet, cu o rată a mortalităţii de 7,3%, şi cei cu boli respiratorii cronice, în cazul cărora rata de deces a fost de 6,3%. Cei mai mulţi dintre pacienţi - 80,9% - au prezentat simptome moderate, în timp ce 13,8% dintre cazuri au fost severe, iar 4,7%, critice, potrivit studiului.

Potrivit studiului, personalul medical este expus unui risc mai crescut în comparaţie cu restul persoanelor. Dintre cei 1.688 de medici care au contractat Covid-19, 14,6% dintre cazuri au fost severe şi critice, iar rata de mortalitate a fost de 0,3%.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Chang Kai morti coronavirus transmitere coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8288
RON
03 Apr
noapte -1 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H